Houten vloeren

Hout geeft een vloer karakter. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elke houten plank heeft zelfs zijn eigen tekening. Ook houtsoort, structuur, afwerking en de manier van leggen maken dat elke houten vloer anders is. Juist die eigenheid geeft hout zoveel charme. Met een houten vloer haalt u de natuur in huis – dat geeft aan elke ruimte een warme sfeer.

Kenmerkend voor hout is dat de vloer met de jaren steeds mooier wordt. Zelfs na tientallen jaren straalt de warmte er nog vanaf. Dat geldt zeker voor een vloer die volop gebruikt wordt, die hier en daar wat gebutst is en waaraan je kunt zien dat er geleefd is. Een vloer ontwikkelt als het ware zijn eigen karakter.

Houten vloeren werken

Elke houten vloer ‘werkt’. Dat betekent dat het hout uitzet bij een hoge luchtvochtigheid en weer krimpt als de lucht droger is. Hout is een natuurproduct, ‘werken’ hoort er dus gewoon bij. Maar bij vloeren die te veel werken ontstaan kieren en scheuren – dat kan er lelijk uit zien. Dat willen we natuurlijk niet.

Om overmatig zetten en krimpen te voorkomen hebben we bij Martijn de Wit Vloeren een speciaal houtenvloerensysteem bedacht en geavanceerde legtechnieken ontwikkeld. Zelfs als er vloerverwarming onder de vloer ligt, loopt u geen risico op kieren en scheuren! Daarom geven we op al onze houten vloeren altijd 10 jaar garantie – wij staan in voor de kwaliteit van al onze vloeren.

Volop keuze bij houten vloeren

Welke houten vloer past het beste in uw woning of bedrijfsruimte? Martijn de Wit Vloeren biedt u een enorme keuze aan exclusieve houten vloeren. Niet alleen heeft u volop keuze in houtsoorten, ook de tekening en de structuur van het hout kunt u zelf bepalen. De goede afwerking en een vakkundige manier van leggen zijn altijd standaard. Bij het plaatsen van elke houten parketvloer letten wij op de kleinste details die de vloer helemaal af maken en perfect laten passen in uw woning of bedrijfsruimte.

Gerookte eiken vloer in villa Noord Holland

Een houten vloer kunnen wij in elke gewenste kleur, breedte en dikte maken. Perfect op maat, helemaal afgestemd op uw wensen. Wilt u de houten vloer combineren met vloerverwarming? Dat kan ook! Wij geven u altijd een goed advies dat past bij uw interieur en dat aansluit bij uw verwachtingen en gewenste comfort.

Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we altijd zo’n 30.000 m2 aan houten planken op voorraad. De kans is groot dat we ook bij u snel kunnen leveren. Zo kunt u het leggen van de nieuwe vloer optimaal plannen. Wel zo fijn!

Onderhoud houten vloer

Parketvloeren en andere houten vloeren hebben onderhoud nodig. Gebrekkig onderhoud zorgt voor onnodige slijtage – en dat is zonde. Onderhoud komt vooral aan op regelmatig stofzuigen en dweilen met bijpassende zeep. Het schoonmaakmiddel dat u het beste kunt gebruiken voor regelmatige reiniging hangt af of de vloer is afgewerkt met lak, olie of wax. Er zijn verschillende producten om een houten vloer schoon te maken, schoon te houden en hem te beschermen tegen vocht en vuil.

Daarover adviseren wij u natuurlijk.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Eerlijk hout met FSC keurmerk

  Hout met het FSC-keurmerk staat voor verantwoord hout. Bij Martijn de Wit Vloeren werken we vrijwel alleen maar met FSC-hout. Dat is een bewuste keuze. Dankzij het FSC-keurmerk weet u zeker dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt. Bovendien garandeert het FSC-keurmerk dat er meer bomen worden aangeplant dan er voor uw vloer worden gebruikt. Door te kiezen voor FSC-hout bij uw houten vloer dragen we dus bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezond milieu.

  Nils Veldhuis, adviseur in ons filiaal Schagen

  Bezoek de showrooms


  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan
  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Maandag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?