Skip to main content

Houten vloeren

Hout geeft een vloer karakter. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elke houten plank heeft zelfs zijn eigen tekening. Ook houtsoort, structuur, afwerking en de manier van leggen maken dat elke houten vloer anders is. Juist die eigenheid geeft hout zoveel charme. Met een houten vloer haalt u de natuur in huis – dat geeft aan elke ruimte een warme sfeer.

Kenmerkend voor hout is dat de vloer met de jaren steeds mooier wordt. Zelfs na tientallen jaren straalt de warmte er nog vanaf. Dat geldt zeker voor een vloer die volop gebruikt wordt, die hier en daar wat gebutst is en waaraan u kunt zien dat er geleefd is. Een vloer ontwikkelt als het ware zijn eigen karakter.

S5 Coating is een geavanceerde beschermlaag die is ontworpen om de duurzaamheid en het uiterlijk van het hout te verbeteren. Deze coating bestaat uit 5 transparante bijna onzichtbare beschermlagen, die zorgen voor een hoog niveau van hardheid en weerstand tegen slijtage. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van S5 Coating:

 • Sterke beschermlaag: De hardheid van de coating helpt het oppervlak te beschermen tegen krassen en slijtage, waardoor het ideaal is voor gebruik op vloeren.

 • Duurzaamheid: S5 Coating kan de levensduur van het gecoate oppervlak verlengen door het te beschermen tegen omgevingsschade, zoals UV-straling, vocht en zand.

 • Verbeterd uiterlijk: De coating kan een matte, gladde afwerking bieden die het visuele uiterlijk van het oppervlak verbetert. Het kan ook helpen het originele uiterlijk van het materiaal te behouden door verkleuring en vervaging te voorkomen.

 • Eenvoudig onderhoud: Hout dat behandeld is met S5 Coating is vaak gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, aangezien de coating stof, vuil en andere verontreinigingen kan afstoten.

Samengevat is S5 Coating een hoogwaardige beschermende oplossing die verbeterde duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en eenvoudig onderhoud biedt aan een deel van onze houten vloeren collectie. Vraag in de winkel welke vloeren de S5 behandeling hebben.

Houten vloeren werken

Elke houten vloer ‘werkt’. Dat betekent dat het hout uitzet bij een hoge luchtvochtigheid en weer krimpt als de lucht droger is. Hout is een natuurproduct, ‘werken’ hoort er dus gewoon bij. Maar bij vloeren die te veel werken ontstaan kieren en scheuren – dat kan er lelijk uit zien. Dat willen we natuurlijk niet.

Om overmatig zetten en krimpen te voorkomen hebben we bij Martijn de Wit Vloeren een speciaal houtenvloerensysteem bedacht en geavanceerde legtechnieken ontwikkeld. Zelfs als er vloerverwarming onder de vloer ligt, loopt u geen risico op kieren en scheuren! Daarom geven we op al onze houten vloeren altijd 10 jaar garantie – wij staan in voor de kwaliteit van al onze vloeren.

Offerte aanvragen

  Volop keuze bij houten vloeren

  Welke houten vloer past het beste in uw woning of bedrijfsruimte? Martijn de Wit Vloeren biedt u een enorme keuze aan exclusieve houten vloeren. Niet alleen heeft u volop keuze in houtsoorten, ook de tekening en de structuur van het hout kunt u zelf bepalen. De goede afwerking en een vakkundige manier van leggen zijn altijd standaard. Bij het plaatsen van elke houten parketvloer letten wij op de kleinste details die de vloer helemaal af maken en perfect laten passen in uw woning of bedrijfsruimte.

  Gerookte eiken vloer in villa Noord Holland

  Een houten vloer kunnen wij in elke gewenste kleur, breedte en dikte maken. Perfect op maat, helemaal afgestemd op uw wensen. Wilt u de houten vloer combineren met vloerverwarming? Dat kan ook! Wij geven u altijd een goed advies dat past bij uw interieur en dat aansluit bij uw verwachtingen en gewenste comfort.

  Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we altijd zo’n 30.000 m2 aan houten planken op voorraad. De kans is groot dat we ook bij u snel kunnen leveren. Zo kunt u het leggen van de nieuwe vloer optimaal plannen. Wel zo fijn!

  Onderhoud houten vloer

  Parketvloeren en andere houten vloeren hebben onderhoud nodig. Gebrekkig onderhoud zorgt voor onnodige slijtage – en dat is zonde. Onderhoud komt vooral aan op regelmatig stofzuigen en dweilen met bijpassende zeep. Het schoonmaakmiddel dat u het beste kunt gebruiken voor regelmatige reiniging hangt af of de vloer is afgewerkt met lak, olie of wax. Er zijn verschillende producten om een houten vloer schoon te maken, schoon te houden en hem te beschermen tegen vocht en vuil.

  Daarover adviseren wij u natuurlijk.

  Kunt u wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure

   Eerlijk hout met FSC keurmerk

   Hout met het FSC-keurmerk staat voor verantwoord hout. Bij Martijn de Wit Vloeren werken we vrijwel alleen maar met FSC-hout. Dat is een bewuste keuze. Dankzij het FSC-keurmerk weet u zeker dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt. Bovendien garandeert het FSC-keurmerk dat er meer bomen worden aangeplant dan er voor uw vloer worden gebruikt. Door te kiezen voor FSC-hout bij uw houten vloer dragen we dus bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezond milieu.

   Veelgestelde vragen houten vloeren
   Wat is de beste vloer op een houten vloer?
   Bij een houten (constructie) vloer wordt er vaak gekozen voor een stabiliserende en soms geluid reducerende tussenvloer, zoals fermacell. Zodra deze laag geplaatst is kunnen er veel verschillende vloeren geplaatst worden om heerlijk op te leveren. Vaak zijn woningen met houten (constructie) vloeren wat ouder, waardoor veel klanten ook kiezen voor een bijpassende echte houten vloer of een PVC vloer met een houtprint.
   Wat kost een houten vloer inclusief leggen?
   Dit kan enorm verschillen. De belangrijkste factoren om een prijs te bepalen zijn de houten vloer die gekozen wordt en de ondergrond waarop geïnstalleerd moet worden. Gemiddeld genomen spenderen klanten tussen de € 100,- à € 150,- per vierkante meter aan de houten vloer en de installatie hiervan.
   Wat leg je onder een houten vloer?

   Dit ligt aan de ondergrond, maar bij een vlakke en geschikte werkvloer worden de meeste houten vloeren direct aan de ondergrond gelijmd. Er wordt dan dus geen tussenvloer geplaatst.

   Een makkelijkere en vaak ook goedkopere manier om een vloer te leggen wordt het zwevend leggen van een vloer genoemd. Hier wordt er een losse tussenlaag onder de houten vloer geplaatst en worden de vloerdelen alleen in de mes-en-groefverbinding in elkaar gelijmd. Door de vloer los te koppelen van de ondergrond ontstaat er meer vering/beweging in de houten vloer en creëert u ook meer loopgeluid. Hierdoor zijn er ook meer afwerkprofielen zoals plakplinten nodig.

   Wat kost een vloer leggen per m2?

   De kosten van het leggen van een vloer variëren enorm. Welke type vloer er gelegd wordt, op welke ondergrond er geïnstalleerd moet worden en voor welke installatietechniek er gekozen wordt. Zo kan het leggen van een vloer soms slechts € 10,- per vierkante meter kosten en in andere situaties oplopen naar (ruim) € 100,- per vierkante meter.

   Wat is duurder houten vloer of PVC?
   Een houten vloer is vrijwel altijd duurder dan een PVC vloer.
   Wat is het goedkoopste om op de vloer te leggen?
   Vinyl, vloerbedekking of laminaat zijn vaak de goedkoopste vloeren om te (laten) leggen.
   Wat kost 50m2 houten vloer?
   De prijs van een houten vloer kan enorm uiteenlopen. Maar gemiddeld spenderen klanten tussen de € 79,- en € 140,- per vierkante meter aan een houten vloer. Uitgaande van 50 vierkante meter hebben wij het dan over ongeveer € 3.950,- tot € 7.000,-. Maar natuurlijk zijn er altijd goedkopere en duurdere opties beschikbaar.
   Wat is warmer PVC of houten vloer?
   Een houten vloer is één van de warmste vloeren die er bestaan. Een houten vloer is dan ook warmer dan een PVC vloer, maar dat wil niet zeggen dat een PVC vloer koud aanvoelt.
   Is een houten vloer geschikt om te plaatsen op vloerverwarming?

   Een houten vloer is uitermate goed geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. Houten vloeren houden de warmte namelijk heel lang vast en geven deze ook gelijkmatig af. Hierdoor zal de aanvoer van warmte water veel sporadischer nodig zijn dan bij vloeren die sneller opwarmen en dus ook weer sneller afkoelen. Zoals bijvoorbeeld bij tegels.

   Wel is het van belang dat de juiste houtsoort toegepast wordt, de opbouw van de plank speciaal geschikt is voor vloerverwarming én de vloer op de juiste wijze geïnstalleerd wordt. Win hier dus goed advies over in bij een specialist.

   Is een houten vloer onderhoudsgevoelig?

   Dit ligt volledig aan de beschermlaag die op de houten vloer aangebracht wordt. Zo kan een vloer beschermd worden door deze alleen maar te dweilen met een vettige zeep. Maar bekender zijn de olie- of lakafwerkingen die wat minder onderhoud behoeven.

   Tot slot zijn bij Martijn de Wit Vloeren houten vloeren te koop die voorzien van een speciale beschermende coating die de vloeren een stuk onderhoudsarmer maken dan de reguliere beschermlagen.

   Nils Veldhuis, adviseur in ons filiaal Schagen   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan

   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Dinsdag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?
   Neem contact met ons op:
   Mail

   WhatsApp

   Schagen

   Amsterdam