Exclusieve houten

eiken vloeren

Met passie en ambacht

leveren en plaatsen

van vloerbedekkingen

Houten vloeren

Houten vloeren

Bekijk een deel van de houten vloeren collectie hier !

Elke houten vloer heeft zijn eigen karakter, een houten vloer van eiken of een andere houtsoort geeft altijd sfeer aan de ruimte. Elke houten vloer is uniek, elke houten plank heeft zelfs zijn eigen unieke tekening, geen houten vloer is dus hetzelfde.

Houten vloeren 'werken' ?

Ja hout werkt en blijft werken, houten vloeren worden gemaakt van bomen, dat hout wordt teruggedroogd om er vervolgens parketvloeren van te profileren. Maar het blijft altijd iets werken, het zet uit en het krimpt weer als de lucht droog is. Dat is vervelend want kieren en scheuren in uw vloer dat wordt gezien als een gebrek.

 

Gerookte eiken vloer in villa Noord Holland

 

Wij hebben daar een houten vloeren systeem voor bedacht, en legtechnieken ontwikkelt die dit voorkomen. Met deze geavanceerde technieken kunnen we zelfs op vloerverwarming de volledige garantie bieden. Wij helpen u zelfs door niet de normale 3 jaar aan garantie te verstrekken maar wel 10 jaar. U hoeft dus niet bang te zijn voor vervelende gevolgen door de werking van de houten vloer, we staan er met onze ziel en zaligheid voor in dat u 100% tevreden zal zijn.

Welke houten vloer past het beste bij uw woning of bedrijfsruimte? Bij Martijn de Wit Vloeren is de keuze aan exclusieve houten vloeren enorm. Soort, afwerking, wijze van leggen, tekening en structuur: ieder stuk hout parketvloer is uniek en brengt een stukje natuur in huis. Smaakvol en warm. Geef karakter aan uw interieur en maak een keuze uit de uitgebreide collectie houten vloeren.

 

Een houten parketvloer is uniek en wordt mooier met de jaren

Iedere houten plank heeft zijn eigen tekening, wat elke vloer weer uniek maakt. Uw vloer wordt dan ook nooit precies hetzelfde als de houten plank die u in de showroom van Martijn de Wit Vloeren heeft gezien. En dat is ook meteen de charme van echt hout. Het fijne aan een houten vloer is ook dat hij in de loop der jaren steeds mooier wordt. Zelfs na tientallen jaren. Gebruikt, gebutst en geleefd.

 

 

Een houten vloer moet authentiek zijn en ook op een traditionele vakkundige wijze geplaatst zijn, dat maakt een parketvloer echt af, het gaat om de details bij het plaatsen van een houten parketvloer.

Parketvloeren of andere vormen van houten vloeren hebben onderhoud nodig?

Ja dat klopt, alle soorten vloeren hebben net als veel producten een bepaalde vorm van onderhoud nodig om de nieuwstaat zoveel mogelijk in stand te houden.

Gebrekkig onderhoud zorgt voor slijtage en dat is zonde. Dit is echter makkelijk te voorkomen. Afhankelijk van uw gezin situatie is stofzuigen en dweilen met de bijpassende zeep 90% van het onderhoud.

Een gezin met drie kinderen en twee honden doet dit vaker dan iemand alleen in een appartement. Heel afhankelijk van het gebruik maar heel makkelijk dus. En als het echt nodig is kunt u altijd de vloer in een onderhoudsolie zetten, of wij doen dat voor u.

 

 

Langer plezier van een houten vloer

Lakken, oliën of waxen? Onderhoud van uw houten vloer is belangrijk en de manier van afwerking speelt daarbij een belangrijke rol. Is de vloer gelakt? Dan wordt die anders onderhouden dan een geoliede vloer. Er zijn verschillende producten te vinden om uw houten vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil.

Eerlijk hout met FSC keurmerk

Het FSC systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld met een verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen ze op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

 

Peter Kaper, adviseur in ons filiaal Amsterdam

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

 

 

Als liefhebber van houten vloeren kiest Martijn de Wit Vloeren ervoor om nagenoeg uitsluitend met FSC hout te werken. Dankzij het FSC keurmerk weet u zeker dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt voor zijn waar. Bovendien garandeert het FSC keurmerk dat er meer bomen worden herplant dan er voor uw vloer worden gebruikt.

Door FSC te gebruiken dragen we dus bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan de gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Goed te combineren met vloerverwarming!

Een houten vloer kan door Martijn de Wit Vloeren in iedere gewenste kleur, breedte en dikte op maat worden gemaakt. Wist u ook dat veel houten vloeren geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming? Als u wilt weten welke houten vloer het beste in uw woning en interieur past, kom gerust eens langs in de showroom in Schagen of Amsterdam. Of maak een afspraak voor persoonlijk advies.