PVC vloer lijm

Een PVC vloer lijm is een duurzame en hygiënische keuze voor een vloer die bovendien onderhoudsarm en geluiddempend is. Het alternatief voor een gelijmde PVC vloer (ook wel: verlijmde PVC vloer) is een click PVC vloer. In grote lijnen zijn beide typen vloeren hetzelfde, maar er zijn ook een paar verschillen. 

Voor- en nadelen van een gelijmde PVC vloer

De belangrijkste voordelen van een gelijmde PVC vloer zijn:

 • Geen holle plekken en dus geen loop- of andere gebruiksgeluiden.
 • Geen beweging of vering van de PVC vloer.
 • Extreem dunne opbouw (ideaal voor ruimtes met een laag plafond).
 • Optimaal in combinatie met vloerverwarming.

Voordelen van een click PVC vloer zijn:

 • Makkelijker zelf te installeren.
 • Geen aparte tussenvloer nodig.
 • In principe herbruikbaar (handig bij een verhuizing).

Verschillen tussen PVC lijm en click

Tussen een PVC lijm vloer en een PVC click vloer zijn er wat het uiterlijk of de uitstraling betreft geen verschillen. Het verschil zit hem puur in de manier van installeren. De keuze voor lijm PVC (of dus click PVC) heeft wel een paar andere consequenties. Daarom is het slim om vooraf na te denken over wat je eigen verwachtingen en eisen van je PVC vloer zijn. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Click PVC wordt in tegenstelling tot lijm PVC zwevend gelegd. Bij click PVC heb je dus kans op gebruiksgeluiden door lopen of door veren van de vloer. Bij een PVC lijm vloer zijn die gebruiksgeluiden uitgesloten.

Een click PVC vloer is over het algemeen iets dikker dan een lijm PVC vloer. Natuurlijk hangt de dikte van de vloer ook af van de gebruikte ondervloer. Binnen het assortiment PVC vloeren kun je bovendien soms kiezen uit verschillende diktes.

Een lijm PVC vloer is optimaal te combineren met vloerverwarming, juist doordat er geen ruimte tussen de ondervloer en de PVC vloer zit. Vloerverwarming onder een click PVC vloer is ook een prima keuze, al zal het rendement bij een PVC lijm vloer hoger zijn.

Aanleggen van een PVC lijm vloer is een secuur en precies werk. Om die reden ligt dat werk over het algemeen bij de professional. Click PVC leggen is eenvoudiger en kan in principe ook goed door klanten zelf gedaan worden: ze besparen zo op de kosten voor arbeid.

naturel eiken visgraat pvc sfeer

Waarom een PVC vloer met lijm?

Kiezen voor een PVC vloer met lijm is een slimme keuze. Door belangrijke voordelen zoals hoger rendement van de vloerverwarming en het geluiddempende karakter betaalt de – in vergelijking met click PVC hogere – investering zich al snel terug. Hoe dan ook geniet je sowieso van de voordelen van een PVC vloer die lang mee gaat, weinig onderhoud vraagt en er mooi uitziet. Waarom een PVC vloer met lijm? Dat is dus een persoonlijke keuze die afhangt van de eigen wensen en eisen en voor een deel bepaald wordt door de ruimte waarin de vloer moet komen.

Offerte aanvragen

  PVC lijm

  PVC vloeren lijmen moet gebeuren op een compleet vlakke ondergrond. Egaliseren is dan ook een cruciaal onderdeel van de installatie. Welke en hoeveel lijm voor PVC vloer er nodig is, hangt af van de oppervlakte, het soort ondergrond en de omstandigheden in de ruimte. Een vloer in een serre of veranda stelt andere eisen aan de lijm dan een PVC vloer lijm in een koelere of natte ruimte.

  TIP! Gebruik altijd alleen een speciaal voor PVC vloeren bestemde lijm. De professionele vloerenlegger kan je daar exact over adviseren.

  Een lijm PVC vloer kan geïnstalleerd worden op verschillende soorten ondervloeren. Het vlakken en egaliseren van elk type vloer vraagt om een specifieke aanpak, en ook voor het lijmen bestaan vrij precieze instructies per soort vloer. Wil je zelf een PVC vloer lijmen op hout, vraag de professionele vloerenlegger dan om advies en tips. De meeste PVC vloeren worden op betonnen of zandcementen ondervloeren verlijmd.

  licht eiken pvc planken sfeer

  PVC dryback

  PVC dryback is een specifieke vorm van PVC vloer lijmen. Zeker voor vloeren die intensief belopen worden zoals in winkels, kantoren of appartementencomplexen is dryback PVC een slimme keuze. PVC dryback vloeren zijn net als ‘gewone’ PVC vloeren duurzaam, geluiddempend, watervast en ideaal in combinatie met vloerverwarming.

  Bij een dryback PVC vloer worden de PVC stroken of tegels droog op een verlijmd deel gelegd. Anders gezegd: dryback is een bepaalde methode van PVC lijm zonder dat de uitstraling of de kwaliteit van de PVC vloer anders is dan bij een van de andere mogelijke methodes: lijm PVC of click PVC. 

  Werken van PVC vloeren

  PVC vloeren kunnen onder invloed van temperatuurschommelingen werken – veel mensen kennen dat ook van houten vloeren. Minimale kiertjes tussen de planken of tegels van een PVC vloer komen dus voor.

  TIP! Kom naar de showroom om te bekijken hoe dat eruitziet bij de verschillende patronen van de bij ons gelegde PVC vloeren. In het echt geeft dat een duidelijker beeld dan vanaf een plaatje.

  Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Bezoek de showrooms


   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan
   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Maandag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?