Skip to main content

Hout (en PVC vloeren) met vloerverwarming

Wij kunnen voor u het gehele pakket voorzien, in geschikte situaties zelfs de vloerverwarming, dat is wel zo makkelijk. Het is onze specialisatie en we hebben er veel ervaring mee, uitsluitend succesvol. Vraag in de winkel naar onze specifieke aanpak waarmee we zelfs 10 jaar garantie geven.

Garantie houten vloer en vloerverwarming

Bij Martijn de Wit Vloeren hebben we ook al jarenlang ervaring met het leggen van houten vloeren over een dekvloer met vloerverwarming. We hebben daarvoor een speciale legtechniek ontwikkeld. En omdat we overtuigd zijn van die methode bieden we altijd tien jaar garantie (in plaats van de gebruikelijke twee jaar). 

Vloerverwarming leidingen – Martijn de Wit

Veel van de houten vloeren uit ons assortiment zijn geschikt voor vloerverwarming. Onze vloerspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste combinatie. Vloerverwarming is een ideale manier van verwarming: comfortabel, efficiënt en onzichtbaar. Bij het leggen van een nieuwe vloer is het dus zeker de moeite waard om de overstap naar vloerverwarming te overwegen.

Vloerverwarming kan een aanvulling zijn op uw verwarmingssysteem of deze compleet vervangen. Met vloerverwarming onder een houten vloer profiteert u van energiebesparing ten opzichte van ‘gewone’ verwarming, verspreidt de warmte zich gelijkmatig door het huis en geniet u natuurlijk nog meer van uw sfeervolle, houten vloer!

Handige weetjes vloerverwarming

Een paar algemene weetjes die we alvast met u delen:

 • Bij een parketvloer is het verstandig om de vloer te verlijmen.
 • Hoe dikker de vloer, hoe langer de opwarming duurt.
 • Eikenhout heeft een relatief lage warmteweerstand en is daarom ideaal voor vloerverwarming.

Maar er is nog veel meer te vertellen over vloerverwarming onder een houten vloer. Niet elke houtsoort is optimaal geschikt voor vloerverwarming. Er spelen zoveel factoren een rol dat we u daarover altijd advies op maat geven. Zodat u zeker een goede afweging kunt maken.

Specialist vloerverwarming

Kiest u voor een van onze houten vloeren en wilt u die combineren met nieuw aan te leggen vloerverwarming, dan is dat de ideale keuze. Onze specialisten weten precies waar ze op moeten letten als u de vloerverwarming wilt combineren met een houten vloer.  U bent zo verzekerd van het beste advies én van een goede uitvoering van de werkzaamheden. 

Veelgestelde vragen vloerverwarming

Is vloerverwarming onder hout wel zo slim?

Ja dus. Het idee dat vloerverwarming te warm is voor hout klopt gewoon niet. Toegegeven: niet alle houtsoorten zijn geschikt, maar de meeste wel. Al onze parketsoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn bovendien maximaal getest met water dat bij het binnengaan van het verwarmingssysteem een temperatuur had van 40°C. Terwijl de meeste nieuwe vloerverwarmingssystemen zijn begrensd op 37°C. Al deze vloeren doorstonden de test probleemloos. Daarover hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Wat wél van belang is: de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte tussen de vijftig en zestig procent houden. We leggen u graag uit hoe u dat het beste doet.

Kan vloerverwarming onder elke houtsoort?

Nee. Sommige houtsoorten zijn niet geschikt voor vloerverwarming, of nog niet getest. Populaire houtsoorten zoals eiken, kambala, merbau en afzelia gaan wel uitstekend samen met vloerverwarming. In onze showroom kunnen we u een hele reeks houtsoorten en vloersystemen laten zien die u heel goed kunt combineren met vloerverwarming.

Hout heeft een isolerende werking. Biedt vloerverwarming dan wel voldoende rendement?

Hout wordt inderdaad trager warm dan bijvoorbeeld plavuis. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Dat betekent dat u vloerverwarming onder hout anders gebruikt dan onder plavuizen. Vloerverwarming onder hout moet zorgen voor een constante comfortabele temperatuur. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u dat op een eenvoudige manier voor elkaar krijgt.

Zijn alle vloersystemen geschikt voor vloerverwarming?

Nee. Massieve planken zijn bijvoorbeeld ongeschikt. Het overgrote deel van onze collectie is wel uitstekend te combineren met vloerverwarming. Absolute topper in dit opzicht is de systeemvloer. Deze planken zijn samengesteld uit verschillende, kruislings verlijmde lagen. Daardoor is de werking van het hout in de breedte teruggebracht tot een minimum, wat de vloer heel stabiel maakt. Er zijn ook andere combinaties mogelijk. In de showroom laten wij u met plezier het hele scala zien – de keuze is enorm!

Waarmee moet ik rekening houden als ik parket op vloerverwarming heb?

Bij nieuw aangelegde systemen is het van groot belang dat u de opstook- en afkoelprocedure uitvoert. Verderop leggen wij precies uit hoe u dat doet.

Verder mag de ingangstemperatuur van het water niet hoger zijn dan 40°C – dat kunt u controleren bij de instellingen van de vloerverwarming. Vaak zijn de systemen begrensd tot 37°C, maar wij raden u wel aan dat te controleren. De temperatuur aan de bovenzijde van de dekvloer mag maximaal 28°C zijn. Als u de vloerverwarming op een constante temperatuur houdt, is dat het meest comfortabel voor het klimaat in de ruimte. Bovendien levert dat u het beste rendement op.

Mijn vloerverwarmingssysteem is tien jaar oud. Kan daar ook een houten vloer op verlijmd worden?

In principe kan dat. Om helemaal zeker te zijn raden wij u aan uw installateur te laten bepalen of uw systeem geschikt is, of dat er een aanpassing nodig is. Soms voeren wij een speciale voorbehandeling uit op de cementdekvloer.

Is er speciale soort lijm of voorbewerking nodig om parket op vloerverwarming te plaatsen?

Wij gebruiken lijmen die speciaal zijn getest voor parket op vloerverwarming. De werkvoorbereider bekijkt ter plekke welke lijm het meest geschikt is. Ook inspecteert hij de ondervloer om te bepalen of deze geschikt is voor het verlijmen van parket. Als dat niet zo is, krijgt de ondervloer een speciale voorbehandeling.

Hoeveel garantie krijg ik op een vloer van Martijn de Wit Vloeren?

Op al onze vloeren geven wij een volledige garantie van tien jaar. Dit geldt dus ook voor parket op vloerverwarming. Bovendien krijgt u de garantie niet alleen op de vloer, maar ook op de installatie. Zo bent u helemaal verzekerd van een topvloer.

Wat is het rendement van de vloerverwarming met parket?

Het rendement van de vloerverwarming wordt bepaald door de combinatie van het vloerverwarmingssysteem en de uitgekozen vloer. Dat hangt dus helemaal af van de situatie in uw huis. De installateur van de vloerverwarming bepaalt de maximale warmteweerstand voor de vloer. Als deze namelijk te hoog is dan draagt de vloer te weinig warmte over. In het algemeen geldt: hoe dunner de vloer, hoe meer warmte deze doorlaat.

De exacte cijfers verschillen per vloertype. Om u een idee te geven van het rendement geven we hier een paar voorbeelden.

Type parket Warmtegeleidingweerstand
Mozaïek, of patroonvloeren ± 0,04 m2 K/W
Systeemplank, 13-21 mm ± 0,09 m2 K/W
Tapisvloer, 6 mm op 8 mm mozaïek eiken ± 0,116 m2 K/W
Bourgognevloer, 9 mm op 8 mm mozaïek eiken ± 0,119 m2 K/W


Let op: dit zijn indicaties!

Harde vloeren, zonder tussenvloer:  
PVC ± 0,019 m2 K/W
Laminaat ± 0,07 – 0,09 m2 K/W
Linoleum ± 0,06 m2 K/W
Vinyl ± 0,04 m2 K/W
Systeemplank ± 0,09 m2 K/W
Is vloerverwarming met een warmtepomp mogelijk?

Het combineren van een houten vloer en vloerverwarming op basis van een warmtepomp is zeker mogelijk, zowel voor een echte houten vloer als een PVC vloer. Martijn de Wit Vloeren heeft alle kennis en expertise in huis om u te voorzien van een passend advies. Klik hier voor meer informatie.

Kunt u wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam