Skip to main content

Systeemvloeren – computervloeren

Systeemvloeren, ook wel bekend als intercellulaire vloeren, zijn een type vloerconstructie dat wordt gebruikt in gebouwen en constructies. Deze vloeren bestaan uit een reeks voorgefabriceerde betonnen of stalen panelen die in een rasterpatroon worden geplaatst en met elkaar worden verbonden.

Het unieke kenmerk van systeemvloeren is dat de panelen holle ruimtes hebben die kunnen worden gebruikt voor het doorvoeren van leidingen, kabels en andere installaties. Deze holle ruimtes, ook wel cellen genoemd, zijn bedoeld om dienst te doen als technische ruimtes voor de plaatsing van elektrische, sanitair- en HVAC-systemen, evenals communicatiekabels.

De systeemvloeren bieden flexibiliteit en efficiëntie bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen. Ze maken het mogelijk om de technische installaties geïntegreerd in de vloer te plaatsen, wat ruimtebesparing oplevert en de esthetiek van het gebouw verbetert. Bovendien vergemakkelijken ze de toegang tot de installaties voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten.

Deze vloeren worden vaak gebruikt in commerciële gebouwen, zoals kantoorgebouwen, winkelcentra en ziekenhuizen, waar een efficiënte indeling van de ruimte en toegankelijkheid tot technische installaties van belang zijn. Het gebruik van systeemvloeren kan ook helpen bij het verminderen van de bouwtijd en het verbeteren van de brandveiligheid van een gebouw.

Het is belangrijk op te merken dat “systeemvloeren” mogelijk geen officiële term is en dat verschillende fabrikanten of regio’s hun eigen benamingen kunnen hebben voor vergelijkbare vloersystemen met intercellulaire functies.

Informatie aanvragen  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam