Skip to main content

Uw huis herinrichten? Van houten vloer tot indeling, hier moet u op letten!

Gepost op 10 april 2016

Of u nou het roer helemaal om wilt gooien, of met een schone lei begint; bij het inrichten of herinrichten van uw huis zal u enkele belangrijke beslissingen moeten nemen. Van de vloer tot het plafond, wij vertellen u vandaag waar u op moet letten.

1. Indeling

Bij sommige woningen is er te weinig ruimte om te spelen met de indeling van uw huis. Mocht u die ruimte wel hebben, en bent u toe aan een nieuw, fris interieur? Verander dan eens van indeling! Maak van de eetkamer een woonkamer, of ruil het kantoor om met de logeerkamer.

2. Vloerbedekking, zoals een houten vloer

De vloer dient als de basis van uw interieur. Hiermee wordt de toon gezet. Als u kiest voor een traditionele houten vloer, zal dit natuurlijk voor een andere uitstraling zorgen dan wanneer u voor een moderne gietvloer gaat. Verdiep u goed in de verschillende mogelijkheden en denk daarbij na over welke sfeer u uw huis wilt meegeven. Probeer hierbij ook aan het praktische aspect te denken; zo wilt u in de keuken, het toilet en de badkamer waarschijnlijk een vloer die makkelijk schoon te maken is en die goed tegen een hoge luchtvochtigheid kan.

3. Muren

Naast de vloer is uw keuze voor de muurbedekking erg belangrijk. Kiest u voor muurverf, of gaat u toch voor behang? En heeft u ook al eens nagedacht over andere mogelijkheden, zoals natuursteen of lambrisering? Er is veel meer mogelijk dan alleen likje verf. Denk bij het kiezen van uw muurbedekking goed na over de kleuren die u wilt gebruiken, aangezien hiermee het kleurenpalet bepaald wordt.

4. Stijl

Industrieel, Scandinavisch, klassiek… Er zijn tegenwoordig veel verschillende interieur trends, die komen en gaan. Pin u niet vast op deze trends, maar laat u juist door veel verschillende trends en stijlen inspireren, om zo tot uw eigen stijl te komen. Komt u er zelf niet uit? Blijf niet te lang tobben en huur dan een interieur ontwerper in, die u helpt bij het vinden van uw stijl.

5. Meubilair

Na het leggen van de basis van uw interieur, is het tijd voor het leuke werk; het uitkiezen van het meubilair. Probeer voordat u de eerste de beste interieurwinkel inloopt goed na te denken over welk meubilair u nodig heeft. Hiermee voorkomt u dat u thuis komt met meubilair dat eigenlijk helemaal niet bij uw interieur past, of waar u niet eens ruimte voor heeft. Die zacht suède bank is natuurlijk prachtig, maar het is zonde ‘m in de garage te laten verstoffen.

Bent u op zoek naar een bijzondere houten vloer of heeft u een vraag? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Martijn de Wit Vloeren!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam