Skip to main content

MDWV GARANTIEBEPALINGEN

De garantie geldt uitsluitend op fabricagefouten die berusten op materiaal- of productiefouten voor elke vloer (m.u.v. bijgeleverde toebehoren). MDWV verleent garantie door het kosteloos repareren van defecten aan de vloer die binnen de garantietijd veroorzaakt worden door materiaal- of productiefouten. De garantietermijn begint bij de aankoop door de eerste eindafnemer. Garanties zijn niet overdraagbaar. Op alle garantiebepalingen zijn onze Algemene Voorwaarden, de Vloerendocumentatie, en de Leverings en Installatievoorwaarden van toepassing. En de specifiek voor uw vloer op de offerte en order vermelde Opmerkingen zijn voorwaarden op de garantie

Garantie op de afwerklaag is altijd maximaal 1 jaar. Garantie op de samenstelling, vormvastheid en het installatie werk zijn standaard 2 jaar.

De datum van aankoop op de originele factuur is doorslaggevend. De garantietermijn staat op uw offerte vermeld. Staat er geen termijn op uw offerte dan heeft u automatisch 1 jaar garantie.

In geval van garantie stuurt u het originele aankoopbewijs via de email naar MDWV – info@martijndewitvloeren.nl

Van de garantie uitgesloten zijn: – Slijtage door (foutief) gebruik – Defect veroorzaakt door slijtage – Defect dat het gevolg is van het niet naleven van de gebruikers en onderhoudsvoorschriften als genoemd in de Vloerendocumentatie en bij de offerte toegevoegde documenten – Defect door verkeerd gebruik – Defect door abnormale omgevingsomstandigheden – Defect door overbelasting of slecht onderhoud – Defect veroorzaakt door gebruik van niet juiste onderhoudsproducten – Legwerk dat niet door MDWV is uitgevoerd. 

Welke type garanties heb ik op een vloer?

Bij de aankoop van een vloer heeft u altijd een wettelijke garantie. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product. Daarnaast kunt u een fabrieksgarantie of verkopersgarantie hebben.

Wettelijke garantie: recht op goed product

De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantie termijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.

Is het probleem met het product uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie.

Wat is een goed product?

U moet een product een bepaalde tijd zonder problemen kunnen gebruiken. Hoe lang een product mee moet gaan hangt af van wat het is. De ene vloer heeft een andere levensduur of eigenschap dan de andere vloer.

Bewijslast bij ondeugdelijk product

Als er iets mis is met een product binnen 6 maanden na aankoop, moet MDWV bewijzen dat dit uw schuld is. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat u het product niet goed heeft gebruikt.

Gaat het product na 6 maanden of langer kapot? Dan moet u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt.

Fabrieksgarantie en verkopersgarantie

Een fabrieksgarantie of verkopersgarantie is een aanvulling op de wettelijke garantie die u al heeft. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor een jaar. Gaat een product stuk na 6 maanden na aankoop maar binnen de garantie, dan hoeft u niet aan te tonen dat het niet uw schuld is. In de genoemde garantievoorwaarden staat waar u recht op heeft en voor welke periode.

Let op: bij problemen met een product moet de verkoper (MDWV) voor een oplossing zorgen en niet de fabrikant.Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam