PVC vloer betonlook

Kiezen voor een PVC vloer betonlook betekent kiezen voor een enorm veelzijdige vloer met een waslijst aan voordelen voor de gebruiker. PVC is supersterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Betonlook PVC is een van de meest populaire dessins. Een vloer met PVC betonlook past dan ook heel goed in een modern en strak interieur of juist bij een industriële inrichting. De neutrale betonlook versterkt de uitstraling van de ruimte en wordt nooit dominant. Daarbij biedt een beton PVC vloer ook nog eens volop comfort omdat PVC relatief zacht materiaal is dat optimaal gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

Voor- en nadelen van PVC betonlook

Om een goede keuze te kunnen maken voor een betonlook PVC vloer waar je nog jaren van kunt genieten, is het belangrijk om goed na te denken over alle voor- en nadelen van een PVC betonlook vloer. We zetten de belangrijkste kenmerken van een PVC vloer in het algemeen en die van een betonlook PVC vloer in het bijzonder dan ook even op een rijtje.

PVC vloeren zijn supersterk

De samenstelling van PVC is zodanig sterk dat het materiaal letterlijk tegen een stootje kan. Intensief belopen vloeren – denk aan vloeren in scholen, winkels en restaurants waar veel mensen komen en die normaal gesproken snel last hebben van slijtageplekken – profiteren van de robuustheid van PVC beton. Doordat bovenop de filmlaag met het dessin – de betonlook in dit geval – nog een sterke, beschermende toplaag wordt aangebracht, zie je geen sporen van vaste looproutes of strepen van frequent geschuif met stoelen. Een PVC vloer beton bewaart heel lang zijn goede look!

betonlook pvc tegel sfeer

PVC vloer optimaal met vloerverwarming

Dankzij de specifieke samenstelling is PVC een perfecte warmtegeleider. Dat betekent dat een PVC vloer betonlook ook optimaal combineert met vloerverwarming. Zo heb je altijd warme voeten en profiteer je dankzij de vloerverwarming van een comfortabele temperatuur in ruimtes waar PVC betonlook vloeren liggen. Omdat vloerverwarming een hele efficiënte manier van verwarmen is, rendeert de PVC vloer dus dubbelop!

PVC heeft geluiddempende werking

De stille vloer is een bekend synoniem voor een PVC vloer. Dat komt doordat het materiaal van zichzelf al een geluiddempende werking heeft. Ideaal voor PVC vloeren op een verdieping te leggen dus: tikkende hakken hoor je niet terwijl een PVC betonlook vloer wél een mooi glad oppervlak heeft. Het beste van twee werelden, kortom.

betonlook pvc tegel sfeer

PVC is makkelijk in onderhoud

Elk jaar de hele vloer in de lak of olie zetten is bij een betonlook PVC vloer absoluut niet nodig. Sterker nog: gewoon regelmatig stofzuigen en dweilen volstaat om de mooie uitstraling en de kwaliteit van de vloer te behouden. Omdat een PVC vloer prima tegen water kan, past de vloer zelfs uitstekend in badkamers en andere natte ruimtes.

Maximaal comfort met PVC

Zachter dan laminaat of parket, en toch sterk: dat is een betonlook PVC vloer ten voeten uit. Ideaal voor wie graag op blote voeten loopt en zeker ook voor spelende kinderen. Een strakke betonlook en toch een fluweelzachte touch. Ook hier geldt: je ziet het niet maar je voelt het wel. 

betonlook pvc tegel sfeer

PVC goed voor het milieu

Bij de productie van PVC betonlook vloeren worden geen schadelijke stoffen of weekmakers gebruikt. De keuze voor een betonlook vloer PVC – of welk ander dessin dan ook – is bovendien een duurzame keuze. PVC vloeren gaan enorm lang mee, zonder in te boeten op kwaliteit en uitstraling. Sommige merken PVC vloeren gebruiken gerecycled materiaal in hun productieproces. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de prijs!

PVC betonlook vloer is keuze voor jaren

Kiezen voor een PVC betonlook vloer is een keuze voor jaren. Belangrijk om dus goed na te denken of betonlook PVC past bij je wensen, je interieur en de eisen die je aan je vloer stelt. Bij die keuze kunnen we je trouwens prima helpen. Eenmaal gekozen voor een vloer PVC betonlook zit je er jaren aan vast. Tot je grote plezier, dat dan weer wel.

betonlook pvc tegel sfeer
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Waarom kiezen voor een PVC vloer met betonlook?

  Los van de genoemde kenmerken zoals robuustheid, slijtvastheid, comfort en onderhoudsgemak is misschien nog wel de belangrijkste reden om voor een beton PVC vloer te kiezen de uitstraling. PVC betonlook vloeren geven de ruimte letterlijk alle ruimte: elke meter vloer komt goed tot zijn recht, zonder dat de vloer overheersend wordt. Juist andersom: je interieur komt beter tot zijn recht omdat een betonlook PVC vloer rust uitstraalt.

  Nog jaren genieten van PVC beton

  Dat een PVC vloer betonlook jarenlang meegaat met behoud van de knappe uitstraling geeft je vanaf het moment van aanschaf waar voor je geld. De prijs-kwaliteitverhouding is uitmuntend: de vloer gaat jaren mee, laat je vloerverwarming maximaal renderen en stelt weinig eisen aan onderhoud. In alle opzichten is de keuze voor een PVC betonlook vloer een duurzame keuze – voor je portemonnee, het milieu én je plezier. Zeker dat laatste aspect is een niet te onderschatten factor. Want natuurlijk telt de functionaliteit van de vloer – je wilt er geen last van hebben – maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het veelzijdige karakter van de beton PVC vloer geeft je garantie op de kwaliteit én het plezier dat je eraan beleeft. Van een PVC vloer betonlook geniet je nog jaren!

  Bezoek de showrooms


  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan
  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Maandag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?