Skip to main content

Hongaarse punt

Geef uw houten vloer extra dynamiek met een verrassend patroon! Meer dan bij rechttoe rechtaan vloeren zorgt een houten vloer die in patroon is gelegd voor een verrassende sfeer.

Een patroonvloer is tijdloos – u kunt kiezen voor een moderne of een klassieke uitvoering, voor een visgraatmotief of voor de Hongaarse punt. Bij visgraatpatronen worden dat de planken loodrecht op elkaar gelegd, terwijl dat bij de Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden gebeurt. Daarmee is het een patroon dat blijft boeien en toch heel rustig oogt. De Hongaarse punt is heel goed te combineren met een moderne inrichting, maar ook in een landelijk interieur komt dit patroon schitterend tot zijn recht.

Veel mogelijkheden voor uw Hongaarse punt!

Parketvloeren in Hongaarse punt patroon zijn leverbaar in bourgogne/tapis (traditioneel geplaatst) en ook in duo-planken met een toplaag hout verlijmd op een multiplex drager. Maar er kan nog veel meer! Vraag onze adviseurs ernaar.

Van de foto’s op deze pagina krijgt u al een indruk van de mogelijkheden die er zijn met de Hongaarse punt. In onze showrooms in Amsterdam en Schagen liggen nog meer voorbeelden van dit stijlvolle patroon, in verschillende maten en diverse houtsoorten.

  • Hongaarse punt patroon

Hongaarse punt en vloerverwarming

Vloerverwarming is ideaal te combineren met een houten vloer die in een Hongaarse punt of visgraat patroon is gelegd. Dat geldt trouwens in zijn algemeenheid voor houten vloeren. Wat vroeger onmogelijk leek, kan door geavanceerde technieken ondertussen wél. Martijn de Wit is gespecialiseerd in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming. We hebben daar een speciale legtechniek voor ontwikkeld. Meer informatie over die techniek vindt u op onze pagina over vloerverwarming.

Onderhoud voor uw Hongaarse punt

Natuurlijk bepaalt de afwerking (olie of lak) in de eerste plaats hoe u uw houten vloer in Hongaarse punt of visgraat patroon het beste onderhoudt. De vloer zoveel mogelijk zand- en stofvrij houden is altijd goed: door regelmatig te stofzuigen blijft uw vloer sowieso langer mooi.

Verder kunnen geoliede vloeren voorzien worden van een beschermende reiniger die voorkomt dat gemorste koffie of wijn direct in het hout trekt. Daarnaast is het goed om de hele vloer en zeker de loopvlakken eens per jaar in speciale onderhoudsolie te zetten. Dat geldt zeker voor slijtgevoelige plekken in de keuken of bij de eetkamerstoelen.

Ook voor gelakte vloeren bestaat er een speciale reiniger. Belangrijk voor effectief onderhoud is gebruik van de juiste middelen. Daarover adviseren wij u natuurlijk uitgebreid.

  • Hongaarse punt kantoor
  • Hongaarse punt gespiegeld


Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam