Skip to main content

Eiken houten vloeren

Een houten vloer kopen is een hele onderneming. Uiteindelijk bepaalt de vloer voor een belangrijk deel de sfeer in de ruimte. Daarnaast is de keuze enorm. Houtsoort, patroon, maatvoering en zelfs de levendigheid van het eikenhout zijn vaak keuzes die u mag maken.

Om u een indruk te geven van onze collectie ziet u hieronder afbeeldingen van een deel van ons assortiment eikenhouten vloeren. In onze showrooms vindt u de volledige collectie!

Let op! De kleuren op de foto’s kunnen afwijken van de kleur van de vloer in het echt. Wij adviseren u dan ook om in onze showroom de vloeren te komen bekijken. Daar krijgt u het beste beeld van de verschillende eikenhouten vloeren die wij kunnen leveren.

S5 Coating is een geavanceerde beschermlaag die is ontworpen om de duurzaamheid en het uiterlijk van het hout te verbeteren. Deze coating bestaat uit 5 transparante bijna onzichtbare beschermlagen, die zorgen voor een hoog niveau van hardheid en weerstand tegen slijtage. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van S5 Coating:

  • Sterke beschermlaag: De hardheid van de coating helpt het oppervlak te beschermen tegen krassen en slijtage, waardoor het ideaal is voor gebruik op vloeren.

  • Duurzaamheid: S5 Coating kan de levensduur van het gecoate oppervlak verlengen door het te beschermen tegen omgevingsschade, zoals UV-straling, vocht en zand.

  • Verbeterd uiterlijk: De coating kan een matte, gladde afwerking bieden die het visuele uiterlijk van het oppervlak verbetert. Het kan ook helpen het originele uiterlijk van het materiaal te behouden door verkleuring en vervaging te voorkomen.

  • Eenvoudig onderhoud: Hout dat behandeld is met S5 Coating is vaak gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, aangezien de coating stof, vuil en andere verontreinigingen kan afstoten.

Samengevat is S5 Coating een hoogwaardige beschermende oplossing die verbeterde duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en eenvoudig onderhoud biedt aan een deel van onze houten vloeren collectie. Vraag in de winkel welke vloeren de S5 behandeling hebben.

Filter op kleur:

Eikenhout

Eikenhout is al jaren enorm populair. Logisch: eikenhout is robuust én stijlvol, en biedt volop afwerkingsmogelijkheden voor elke vloer. Daardoor past het in vrijwel elk interieur.

Voordelen van een eiken houten vloer

Bovendien heeft eikenhout nog meer positieve eigenschappen:

  • Gaat een leven lang mee
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
  • Beschikbaar in vele prijsklassen
  • In elke gewenste kleur en uitstraling
  • Verkrijgbaar in grote oplages en afmetingen
  • Op diverse manieren te bewerken

Martijn de Wit Vloeren is specialist in het leggen van eikenhouten vloeren. We hebben planken van 7 tot 45 cm breed en tot wel 15 meter lang. Die grote maten zijn ideaal voor grote ruimten. Wij adviseren u altijd welke maten het beste in uw ruimte passen.

Maatwerk

De behandelmethodes van eikenhouten vloeren zijn haast eindeloos. Schuren, schaven, borstelen, roken, stomen, logen, branden, beitsen, lakken, oliën of met hardwax olie behandelen. De keuze voor de behandelmethode bepaalt voor een belangrijk deel de kleur en de uitstraling van de vloer. White wash (ook wel grey wash genoemd) wint aan populariteit. Het geeft de eiken vloer een mooie witte of witachtige kleur en een antieke of juist heel moderne uitstraling.

Een belangrijk voordeel van eikenhout is dat het zo sterk en hard is. U kunt het daarom weer opnieuw schuren en zo de uitstraling of kleur weer aanpassen. Een eikenhouten vloer gaat echt een leven lang mee.

In onze showrooms in Schagen en Amsterdam kunt u de verschillende soorten eikenhouten vloeren zien en voelen. Belangrijk om een goede keuze te kunnen maken en de planken met elkaar te kunnen vergelijken.

Tip!

Eikenhout neemt gemakkelijk de temperatuur van de omgeving aan. Daarom voelt het hout over het algemeen warm aan: dat is fijn als u ‘s ochtends het bed uitstapt! Eikenhout is dan ook bij uitstek geschikt voor de vloer van de slaapkamer.Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam