Skip to main content

Lamelparket

Lamelparket is een populaire vloer. Zeker om de ruime keuze en de verschillende prijsklassen. Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen: lamelparket is geen laminaat. Lamelparket is een houten vloer, laminaat is een kunststof laag die op HDF is gelijmd.

Lamelparket wordt ook wel duoplank, multiplank of meerlaagsparket genoemd. Feitelijk is het een houten vloer die is opgebouwd uit drie tot zeventien lagen. Het aantal lagen en de gebruikte houtsoorten voor de verschillende lagen bepalen de kwaliteit en dus het verschil in prijs. Goed om u daar bewust van te zijn!

Het gebruikte hout in de onderlagen bepaalt de levensduur en de kwaliteit van het parket. In zijn algemeenheid kunnen we wel stellen dat lamelparket duurzaam is en u bovendien volop keuzeruimte geeft.

De onderlaag van het lamelparket is van naaldhout, berken triplex of eiken. De verschillende lagen worden altijd kruislings aan elkaar gelijmd. Dit zorgt voor een stabiele opbouw waardoor eiken lamelparket bijvoorbeeld goed zwevend is te installeren en de werking van de houten vloer minimaal is.

Lamelparket vloerverwarming

Eiken lamelparket is goed te combineren met vloerverwarming. Een goede installatie is wel van belang! Laat u vooraf goed informeren. Op onze pagina over vloerverwarming met houten vloeren staat meer over de mogelijkheden. Onze adviseurs kunnen u ook meer vertellen.

Lamelparket prijzen

Omdat er zo’n ruime keuze is in soorten lamelparket, zeker in combinatie met uw persoonlijke wensen, vinden wij het lastig om hier prijzen te noemen. In onze showroom hebben we veel eiken en andere lamelparket houtsoorten: u kunt dan zelf de verschillen beoordelen en de prijsverschillen ook beter op waarde schatten. Vraag onze adviseurs er ook naar, zij leggen het u tot in detail uit.

Lamelparket onderhoud

Onderhoud van lamelparket is eenvoudig. Ook hier geldt dat we u daar maatwerk advies over geven omdat de vloeren zo van elkaar verschillen. Wel kunt u na een jaar of tien het lamelparket schuren en de houten vloer weer een nieuwe afwerklaag geven. Ziet de vloer er weer als nieuw uit! Lamelparket kan drie tot vijf keer worden geschuurd – dat hangt af van de dikte van het lamelparket.Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam