Lamelparket

Lamelparket is duurzaam en veelzijdig toepasbaar

Lamelparket is veel toegepast en onder meerdere namen bekend, als bijvoorbeeld duoplank, multiplank, meerlaagsparket. Feitelijk is het systeem overal hetzelfde echter is er veel verschil in kwaliteit. Bij uw keuze voor het juiste type lamelparket is het belangrijk om de juiste onderlagen van het lamelparket te gebruiken, de lamelparket prijzen verschillen en dat wordt veroorzaakt door de kwaliteit van de onderlagen, het type onderlaag en uiteraard of het lamelparket eiken is of een andere houtsoort. Lamelparket is een houten vloer en mag niet verward worden met laminaat. Laminaat is een kunstof laag op HDF gelijmd en heeft niks met echt hout te maken.

 

Lamelparket vloerverwarming

Eiken lamelparket is ook goed toepasbaar op vloerverwarming, bij de juiste manier van installeren kan lamelparket met vloerverwarming goed samen gaan. Kijk hiervoor ook op onze pagina over vloerverwarming met houten vloeren. De lamelparket prijzen kunt u vinden in onze showrooms, daar hebben we veel eiken lamelparket en een verscheidenheid aan andere lamelparket houtsoorten. 

 

Lamelparket onderhoud

Lamelparket wordt opgebouwd in lagen, dat kunnen drie lagen zijn of twaalf tot zeventien lagen. De onderlaag van het lamelparket kan van naaldhout, berken triplex of eiken zijn. Die lagen worden altijd kruislings aan elkaar gelijmd, dit zorgt voor een stabiele opbouw waardoor je eiken lamelparket bijvoorbeeld goed zwevend kan installeren en de werking van de houten vloer minimaal zal zijn. Lamelparket onderhoud is eenvoudig, hierover kunnen we in de showroom een persoonlijk advies geven. Zo kan je na bijvoorbeeld 10 jaar het lamelparket schuren en de houten vloer weer een nieuwe afwerklaag geven. Lamelparket schuren kan je ca 3-5 keer doen afhankelijk van de dikte van het lamelparket.

Lamelparket eiken kunt u hier uitgebreider bekijken.