Skip to main content

Visgraatvloer

Bekijk hier onze visgraat vloeren!

Visgraat klinkt misschien niet zo charmant, maar wie het eenmaal gezien heeft is vaak direct verkocht. Bij een visgraatvloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Niet alleen het patroon, ook houtsoort, afwerking, behandeling en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken zijn van invloed op de uitstraling van de vloer. Een visgraat geeft volop dynamiek aan een vloer en dus aan de ruimte.

Ambachtelijke visgraatvloeren

Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de verschillende soorten visgraatvloeren. Waar moet u op letten? Wat is het effect van visgraat in een grote of juist kleine ruimte? Zij laten de verschillende mogelijkheden die er zijn met visgraat liefst ook gewoon zien – dat geeft verreweg het beste beeld.

Bij Martijn de Wit werken trouwens een paar echte visgraatspecialisten: zij leggen een visgraatvloer op ambachtelijke wijze. U bent verzekerd van een prachtige vloer!  

Verschillende visgraatvloeren

Wilt u een strakke vloer of juist liever een vloer met een klassieke uitstraling? Kan allebei, ook met visgraatpatroon. Als u een visgraatvloer voorziet van een slijtvaste laklaag maakt dat de vloer bijzonder duurzaam – en vraagt hij ook maar weinig onderhoud. Wel zo makkelijk.

Afhankelijk van de houtsoort kunt u een houten visgraatvloer ook laten stomen, roken of oliën. Bovendien is de houtsoort zelf ook invloed op de uitstraling: er zijn bijvoorbeeld lichte en donkere eikensoorten die een totaal ander vloerbeeld opleveren. Ook de breedte en de lengte van de afzonderlijke vloerdelen zijn van invloed op de uitstraling van de vloer in de ruimte.

Onze visgraat vloeren

Visgraatvloer zelf leggen of laten doen

Het leggen van een houten visgraatvloer is een flinke uitdaging, zelfs voor specialisten. Een visgraat vraagt om precisie en expertise: je moet echt goed weten waar je mee bezig bent. Een aantal van onze vakmensen heeft zich gespecialiseerd in visgraatvloeren. Wilt u zelf de vloer leggen? Ook dan adviseren zij u graag over alle ins en outs.  

Visgraatvloer met vloerverwarming

Visgraatvloeren zijn bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarming. Ideaal, want steeds meer nieuwe woningen worden gebouwd met vloerverwarming voor houten vloeren – uiteindelijk is het een efficiënte en zuinige manier van verwarmen. Gaat u een nieuwe vloer leggen? Dan is ook vloerverwarming dus het overwegen waard.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure

  Bruno de Vries, visgraat specialist en onze werkvoorbereider



  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam