White Wash

White wash houten vloer

Inmiddels is de term white wash een verzamelnaam geworden voor een vloer met een lichte witte of wit grijze uitstraling. Deze behandeling leent zich uitstekend voor hout soorten als eiken of grenen. Bij Martijn de Wit Vloeren tonen wij u dan ook met enthousiasme verschillende vloeren die deze uitstraling en afwerking op verschillende manieren bevatten.

Vloeren behandeld met een white wash tint

Omdat een afwerking met white wash bij veel interieurstijlen past, zijn deze vloeren erg populair. Een eiken white wash komt het meeste voor, omdat eikenhout zich goed leent om te bewerken. Bekijk hieronder voorbeelden van white wash vloeren uit onze collectie.

 

 

White wash houten vloeren afwerkingen

De kleurintensiteit van white wash wordt bepaalt door de hoeveel wit pigment in de kleur die toegepast is bij het behandelen van de vloer. Door het hout op verschillende manieren te bewerken en te behandelen met de white wash krijgt elke vloer een unieke uitstraling. Voorbeelden hiervan:

  • Wit pigment wat meer indringt in de nerf en tekening van het houtsoorten
  • Een egale verdeling van het wit pigment over de gehele plank
  • Een combinatie van beide

Doorschijnende white wash vloer

Door een kleine hoeveelheid white wash toe te voegen aan de olie behoudt het eiken hout voor een groot deel zijn onbehandelde uitstraling. Hierbij is het wit-pigment zo laag gehouden, dat het witte effect minimaal is.

Half-doorschijnende white wash vloer

Bij deze variant wordt er meer wit toegevoegd, waardoor het effect van de white wash veel beter zichtbaar is. Toch is de olie niet zo dekkend, dat de oorspronkelijke kleur helemaal verdwijnt.

 

 
Dekkende white wash vloer

Zoals de naam al zegt dekt deze variant het hout totdat het overheersend wit is. Afhankelijk van het houtsoort blijft hierbij de houtnerf en tekening nog zichtbaar. De oorspronkelijke kleur is echter helemaal verdwenen.

Onderhoud eiken white wash vloer

Wilt u een eiken white wash vloer mooi houden? Dan is onderhoud belangrijk. Doet u dit niet, dan krijgt de vloer een meer doorleefde uitstraling, wat voor sommigen juist weer een pluspunt is.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

 
 

White Wash Eiken Vloer