White Wash

White wash houten vloer

White wash geeft een houten vloer een lichte witte of witgrijze look. Zeker bij houtsoorten als eiken en grenen is dat een heel mooi gezicht. Afhankelijk van de menging van de white wash én van de houtsoort bestaat white wash in verschillende varianten.  

White wash populair bij eiken

White wash past bij veel verschillende interieurstijlen, juist omdat de afwerking varieert. Geen wonder dat deze afwerking erg populair is. In combinatie met eiken komt white wash het meest voor. Simpelweg omdat eikenhout zich goed leent voor bewerking en zo dus altijd goed in te passen is in elk interieur.

 

 

Volop variatie met een white wash vloer

De hoeveelheid wit pigment bepaalt de kleurintensiteit van white wash. De bewerking van de vloer en de behandeling met white wash geven dan ook altijd een ander resultaat - geen vloer is hetzelfde!

Kies bijvoorbeeld voor wit pigment dat meer indringt in de nerf en tekening van het houtsoorten. Of juist voor een egale verdeling van het witte pigment over de hele plank. Of combineer deze twee mogelijkheden: dat geeft een verrassend effect. Welk type white wash u ook kiest, zeker is dat u het resultaat perfect kunt afstemmen op uw inrichting. De nieuwe vloer vormt zich zo naar elk interieur.

Doorschijnende white wash vloer

Voeg een kleine hoeveelheid white wash toe aan de olie en het eikenhout behoudt voor een groot deel zijn onbehandelde uitstraling. Het gehalte wit-pigment is zo laag, dat het witte effect heel subtiel is.

Half-doorschijnende white wash vloer

Voeg iets meer wit pigment toe en het effect van de white wash is ook beter zichtbaar. Toch is ook deze white wash olie niet helemaal dekkend. De oorspronkelijke kleur van het hout verdwijnt dan ook zeker niet volledig - met verrassend fris resultaat!

 

 

Dekkende white wash vloer

Met deze white wash variant krijgt het hout een overheersend witte kleur. Afhankelijk van de houtsoort kunnen de houtnerf en tekening wel zichtbaar blijven. De oorspronkelijke houtkleur is helemaal weg, de vloer is echt wit.

Onderhoud white wash vloer

Onderhoud is belangrijk om een white wash vloer mooi te houden. Zonder onderhoud krijgt de vloer een meer doorleefde uitstraling: dat vinden sommigen juist een pluspunt. Wel goed om vooraf te bedenken. Onze adviseurs geven u praktische tips over het onderhoud - afhankelijk van houtsoort en bewerking kan dat verschillen. U krijgt ook in dat opzicht maatwerk advies.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

 
 

White Wash Eiken Vloer