PVC vloer

Duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend: niet voor niets wint de PVC vloer in rap tempo aan populariteit. En niet alleen bij bedrijven. Ook particulieren kiezen steeds vaker voor PVC vloeren.

De PVC vloer zijn gemaakt van een hard soort kunststof. Behalve dat een PVC vloer lang meegaat, weinig onderhoud vraagt, hygiënisch is en geluiddempend, is de keuze aan uitstralingen ook enorm. Verrassend mooie bedrukkingen zoals houtdessins in allerlei tinten, betonlook, zandsteen of graniet: er is enorm veel mogelijk. Het assortiment dessins is de afgelopen jaren steeds groter en verfijnder geworden. De keuzevrijheid is enorm: bijna elke uitstraling is mogelijk.

PVC vloer geeft wel de lusten, geen lasten

‘Wel de lusten, niet de lasten.’ Is dit in grote lijnen uw motto? Dan is een PVC vloer ideaal! PVC vloeren bestaan uit stroken die strak tegen elkaar worden gelijmd op een vlakke, harde ondervloer. Dat maakt de vloer waterbestendig en eenvoudig te reinigen. Wel zo makkelijk.

Bovendien heeft uw vloer de uitstraling van een antieke of warme houten vloer of een dure granietvloer, zonder dat naaldhakken, gemorst citroensap of modderige huisdieren stress opleveren. En – niet onbelangrijk – een PVC vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Qua comfort geniet u dus ook maximaal.

Offerte aanvragen

  Voordelen PVC vloer op een rij

  De belangrijkste voordelen van een PVC vloer op een rij:

  • Duurzaam
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Waterbestendig
  • Eenvoudig te reinigen
  • Natuurgetrouwe uitstraling
  • Goed te combineren met vloerverwarming

  Voor PVC vloeren naar Martijn de Wit Vloeren in Amsterdam of Schagen

  Wilt u een PVC vloer wel eens zien en voelen? In onze showrooms in Amsterdam en Schagen hebben we allerlei voorbeelden liggen die een goede indruk geven van de mogelijkheden. U kunt zien welke verschillende uitstralingen er zijn en ook ervaren hoe prettig een vloer van PVC aanvoelt.

  PVC: de meest veelzijdige vloer

  Natuurlijk staan jouw persoonlijke wensen en eisen centraal bij de zoektocht naar een nieuwe vloer. Misschien wil je je vloer combineren met vloerverwarming, moet hij slijt- en watervast zijn, een warme uitstraling en een geluiddempende werking hebben. En natuurlijk wil je ook een mooi dessin… Zoveel mensen, zoveel wensen. Welk type vloer voldoet nou aan álle eisen?

  PVC! Een PVC-vloer hoort bij de meest veelzijdige vloeren die op dit moment beschikbaar zijn. PVC is sterk, duurzaam, geluiddempend, onderhoudsarm en optimaal te combineren met vloerverwarming. Bovendien heb je ruime keuze aan dessins en uitstralingen.

  Zeg je PVC, dan denk je:

  PVC-vloeren zijn supersterk. Ze kunnen tegen een stootje. PVC-vloeren zijn daarom ideaal voor ruimtes die intensief belopen worden, zoals winkels of scholen. Maar ook thuis: je hoeft je geen zorgen te maken over slijtage.

  PVC-vloeren combineren optimaal met vloerverwarming. PVC is namelijk een perfecte warmtegeleider. Handig met het oog op je energieverbruik, maar ook wat comfort betreft: de temperatuur in een ruimte met een PVC-vloer is heel constant en goed te reguleren.

  PVC-vloeren hebben een geluiddempende werking: het wordt ook wel een stille vloer genoemd. Wel zo prettig voor de onderburen! Met PVC geniet je van een gladde vloer zonder de beruchte nadelen van tikkende hakken. 

  PVC-vloeren bestaan in allerlei dessins: van natuurlijke houtnerf tot meer kleurrijke motieven. Er is altijd wel een kleur of tint die het beste bij jouw interieur past.

  Makkelijk in onderhoud: dat is nog vaak een onderschat voordeel. PVC-vloeren hebben genoeg aan regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen – niet meer, niet minder. PVC kan goed tegen water – zo goed zelfs dat je ook in je badkamer veilig kunt kiezen voor een PVC-vloer.

  PVC voelt warm en comfortabel aan: PVC is een zachter product dan laminaat of parket. Dat voelt fijn aan je blote voeten, en ook voor kinderen die op de vloer willen spelen is dat prettig.

  Last but not least: PVC is duurzaam en milieuvriendelijk. De vloeren gaan lang mee (je profiteert van extra lange garantie) en in het productieproces worden geen schadelijke stoffen en weekmakers gebruikt. Ook wordt bij sommige merken gebruikgemaakt van gerecycled materiaal – dat scheelt in prijs én bestrijdt onnodige verspilling van grondstoffen.

  PVC-vloer: laag voor laag

  PVC-vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen: de rug (ook wel backing genoemd), de bedrukte filmlaag (dit is het dessin) en een beschermende toplaag. Tijdens het productieproces worden deze drie lagen op elkaar geperst tot een robuuste en strakke vloer.

  De rug – het onderste deel – is bepalend voor de kwaliteit van de complete PVC-vloer. Dit deel bestaat uit zuiver PVC en geeft de vloer zijn stabiliteit. Bij Martijn de Wit Vloeren selecteren we dan ook scherp op de rug: uiteindelijk moet elke vloer die wij leveren aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

  De filmlaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Het dessin wordt op speciale PVC-film gedrukt volgens de hotpressmethode; die zorgt ervoor dat de kleuren helder en levendig blijven.

  De beschermende toplaag kan een dikte hebben van 0,3 mm (voor een vloer thuis) tot 0,55 mm (voor intensief belopen vloeren). De complete PVC-vloer heeft een dikte van 2 mm tot 2,5 mm. In de toplaag kan ook een structuur worden verwerkt – dat heet embossing. Met embossing boots je het dessin als het ware na: zie je knoesten, dan voel je ze ook. Bovenop deze toplaag komt nog een matte polyurethaan laag. Deze beschermende coating voorkomt dat de vloer gaat spiegelen of overmatig glanst.

  Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Bezoek de showrooms


   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan
   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Maandag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?