Skip to main content

PVC vloeren

Duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend: niet voor niets wint de PVC vloer in rap tempo aan populariteit. En niet alleen bij bedrijven. Ook particulieren kiezen steeds vaker voor PVC vloeren.

De PVC vloer zijn gemaakt van een hard soort kunststof. Behalve dat een PVC vloer lang meegaat, weinig onderhoud vraagt, hygiënisch is en geluiddempend, is de keuze aan uitstralingen ook enorm. Verrassend mooie bedrukkingen zoals houtdessins in allerlei tinten, betonlook, zandsteen of graniet: er is enorm veel mogelijk. Het assortiment dessins is de afgelopen jaren steeds groter en verfijnder geworden. De keuzevrijheid is enorm: bijna elke uitstraling is mogelijk.

 • PVC Vloer Visgraat Eijkerkamp
De mooiste PVC vloeren al vanaf
Martijn de Wit Voeren Prijs

PVC vloer geeft wel de lusten, geen lasten

‘Wel de lusten, niet de lasten.’ Is dit in grote lijnen uw motto? Dan is een PVC vloer ideaal! PVC vloeren bestaan uit stroken die strak tegen elkaar worden gelijmd op een vlakke, harde ondervloer. Dat maakt de vloer waterbestendig en eenvoudig te reinigen. Wel zo makkelijk.

Bovendien heeft uw vloer de uitstraling van een antieke of warme houten vloer of een dure granietvloer, zonder dat naaldhakken, gemorst citroensap of modderige huisdieren stress opleveren. En – niet onbelangrijk – een PVC vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Qua comfort geniet u dus ook maximaal.

Offerte aanvragen

  Voordelen PVC vloer op een rij

  De belangrijkste voordelen van een PVC vloer op een rij:

  • Duurzaam
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Waterbestendig
  • Eenvoudig te reinigen
  • Natuurgetrouwe uitstraling
  • Goed te combineren met vloerverwarming

  Voor PVC vloeren naar Martijn de Wit Vloeren in Amsterdam of Schagen

  Wilt u een PVC vloer wel eens zien en voelen? In onze showrooms in Amsterdam en Schagen hebben we allerlei voorbeelden liggen die een goede indruk geven van de mogelijkheden. U kunt zien welke verschillende uitstralingen er zijn en ook ervaren hoe prettig een vloer van PVC aanvoelt.

  PVC: de meest veelzijdige vloer

  Natuurlijk staan jouw persoonlijke wensen en eisen centraal bij de zoektocht naar een nieuwe vloer. Misschien wilt u uw vloer combineren met vloerverwarming, moet hij slijt- en watervast zijn, een warme uitstraling en een geluiddempende werking hebben. En natuurlijk wilt u ook een mooi dessin… Zoveel mensen, zoveel wensen. Welk type vloer voldoet nou aan álle eisen?

  PVC! Een PVC-vloer hoort bij de meest veelzijdige vloeren die op dit moment beschikbaar zijn. PVC is sterk, duurzaam, geluiddempend, onderhoudsarm en optimaal te combineren met vloerverwarming. Bovendien heeft u ruime keuze aan dessins en uitstralingen.

  Zegt u PVC Vloer, dan denkt u:

  PVC-vloeren zijn supersterk. Ze kunnen tegen een stootje. PVC-vloeren zijn daarom ideaal voor ruimtes die intensief belopen worden, zoals winkels of scholen. Maar ook thuis: u hoeft zich geen zorgen te maken over slijtage.

  PVC-vloeren combineren optimaal met vloerverwarming. PVC is namelijk een perfecte warmtegeleider. Handig met het oog op uw energieverbruik, maar ook wat comfort betreft: de temperatuur in een ruimte met een PVC-vloer is heel constant en goed te reguleren.

  PVC-vloeren hebben een geluiddempende werking: het wordt ook wel een stille vloer genoemd. Wel zo prettig voor de onderburen! Met PVC geniet u van een gladde vloer zonder de beruchte nadelen van tikkende hakken. 

  PVC-vloeren bestaan in allerlei dessins: van natuurlijke houtnerf tot meer kleurrijke motieven. Er is altijd wel een kleur of tint die het beste bij uw interieur past.

  PVC Vloer Slaapkamer

  Makkelijk in onderhoud: dat is nog vaak een onderschat voordeel. PVC-vloeren hebben genoeg aan regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen – niet meer, niet minder. PVC kan goed tegen water – zo goed zelfs dat u ook in uw badkamer veilig kunt kiezen voor een PVC-vloer.

  PVC voelt warm en comfortabel aan: PVC is een zachter product dan laminaat of parket. Dat voelt fijn aan uw blote voeten, en ook voor kinderen die op de vloer willen spelen is dat prettig.

  Last but not least: PVC is duurzaam en milieuvriendelijk. De vloeren gaan lang mee (u profiteert van extra lange garantie) en in het productieproces worden geen schadelijke stoffen en weekmakers gebruikt. Ook wordt bij sommige merken gebruikgemaakt van gerecycled materiaal – dat scheelt in prijs én bestrijdt onnodige verspilling van grondstoffen.

  PVC Vloer Zolder
  Ons assortiment PVC vloeren

  PVC-vloer: laag voor laag

  PVC-vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen: de rug (ook wel backing genoemd), de bedrukte filmlaag (dit is het dessin) en een beschermende toplaag. Tijdens het productieproces worden deze drie lagen op elkaar geperst tot een robuuste en strakke vloer.

  De rug – het onderste deel – is bepalend voor de kwaliteit van de complete PVC-vloer. Dit deel bestaat uit zuiver PVC en geeft de vloer zijn stabiliteit. Bij Martijn de Wit Vloeren selecteren we dan ook scherp op de rug: uiteindelijk moet elke vloer die wij leveren aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

  De filmlaag bepaalt de uitstraling van de vloer. Het dessin wordt op speciale PVC-film gedrukt volgens de hotpressmethode; die zorgt ervoor dat de kleuren helder en levendig blijven.

  De beschermende toplaag zorgt voor jarenlang onbezorgd leven op uw vloer. De complete PVC-vloer heeft een dikte van ca. 2,5 mm en inclusief egaline onderlaag ca 6-7 mm. In de toplaag kan ook een structuur worden verwerkt – dat heet embossing. Met embossing bootst u het dessin als het ware na: ziet u knoesten, dan voelt u ze ook. Bovenop deze toplaag komt nog een matte polyurethaan laag. Deze beschermende coating voorkomt dat de vloer gaat spiegelen of overmatig glanst.

  PVC Vloer Visgraat Slaapkamer Showroom
  Veelgestelde vragen PVC vloeren
  Wat zijn de voor en nadelen van PVC vloeren?
  De voor- en nadelen van PVC vloeren zijn afhankelijk van de situatie. Zo zijn PVC vloeren ontzettend goed geschikt in combinatie met vloerverwarming en erg gemakkelijk in het onderhoud. Ook zijn de vloeren vaak relatief scherp geprijsd en zien ze er steeds mooier uit. Daarnaast zijn de vloeren erg dun, wat een voordeel kan zijn mocht er weinig hoogte beschikbaar zijn in de ruimte. Maar hier kruipt ook een nadeel naar voren, de werkvloer waarop geplaatst wordt moet ontzettend vlak zijn en in veel situatie geschikt zijn om op te egaliseren. Met speciaal plaatmateriaal kan vrijwel elke werkvloer geschikt gemaakt worden voor PVC, maar hier is vaak wel het advies van een specialist voor nodig. Verder kan de herhaling van de print van het PVC storend zijn, er moet tijdens de installatie dus goed opgelet worden om opvallende herhaling te vermijden.
  Wat kost een goede PVC vloer inclusief leggen?

  Dit is een vraag die per situatie enorm kan verschillen, maar gemiddeld genomen spenderen klanten tussen de € 85,- à € 120,- per vierkante meter voor de PVC vloer inclusief installatie. Van invloed op de prijs is de keuze in PVC, het patroon en het meest doorslaggevend – de ondergrond waarop geïnstalleerd moet worden.

  Wat kost een goede PVC vloer per m2?
  Ook dit verschilt, maar een kwaliteit goede PVC vloer kost gemiddeld tussen de € 35,- à € 55,- per vierkante meter.
  Waar kan een PVC vloer niet tegen?
  Net als vrijwel elke vloer zijn agressieve onderhoudsmiddelen niet geschikt om te gebruiken op een PVC vloer. Deze kunnen de beschermende slijtlaag van PVC vloer aantasten. Verder is het bij elk type vloer verstandig om deze regelmatig te stofzuigen, bij de entree een deurmat te plaatsen en meubilair te voorzien van goed vilt. Hiermee worden slijtage van en gebruikssporen aan de vloer voorkomen.
  Wat is de levensduur van een PVC vloer?
  De levensduur van een PVC vloer is volledig afhankelijk van de kwaliteit van de gekochte vloer, de kwaliteit van de installatie én het gebruik van de vloer. Zo kan een PVC vloer met een dikkere slijtlaag minder snel gebruikssporen vertonen. Gemiddeld genomen gaan PVC vloeren tussen de 15 en 30 jaar mee.
  Is PVC koud aan de voeten?
  Een PVC vloer voelt warmer aan de voeten dan bijvoorbeeld een stenen vloer. Maar kan wel weer iets kouder aanvoelen dan tapijt. In de regel worden PVC echter wel als een bovengemiddeld warme vloeren ervaren.
  Wat leg je onder een PVC vloer?

  Dat ligt aan de ondergrond, maar de meest populaire opties PVC vloeren worden verlijmd. Hierbij wordt een geschikte ondergrond geëgaliseerd waarna het PVC rechtstreeks op de egalinelaag verlijmd wordt. Bij andere type ondergronden wordt er een speciaal plaatmateriaal geplaatst waarop het PVC verlijmd kan worden.

  Bij click-PVC vloeren is er vaak geen extra ondervloer nodig en is het PVC zelf hier al van voorzien. Deze kunnen rechtstreeks op een geschikte ondergrond zwevend in elkaar geklikt worden.

  Kan een PVC vloer tegen zonlicht?

  Alles verkleurd, dus ook PVC. Naar mate de PVC vloer meer blootgesteld wordt aan (direct) zonlicht zal deze sneller verkleuren. Echter is het wel zo dat PVC minder snel kan verkleuren dan andere vloerafwerkingen zoals bepaalde gietvloeren.

  Wat gaat langer mee PVC of laminaat?
  Dit is volledig afhankelijk van de kwaliteit vloeren die vergeleken worden. Maar omdat een goede PVC vloer vaak verlijmd geplaatst wordt geeft dit een prettigere woonervaring en vervangt men deze vloeren hierom minder snel.
  Wat voelt warmer aan PVC of laminaat?
  PVC voelt vaak wat zachter en hierdoor warmer aan dan laminaat.
  Wat is de beste vloer voor in de woonkamer?
  Dit is volledig afhankelijk van uw wensen, gelukkig is er hierom voldoende keuze! Veel klanten kiezen voor de woonkamer een vloer die warmte & gezelligheid uitstraalt. Hierom blijven echte houten vloeren, pvc-vloeren of laminaatvloeren met een houtprint de meest populaire keuzes.
  Hoe krasvast is een PVC vloer?
  De krasvastheid van een PVC vloer wordt in grote mate bepaald door de zogeheten slijtlaag van de vloer. Bij gemiddeld gebruik geeft een dikkere slijtlaag een langere levensduur. Let alleen wel op, het voorkomen van gebruikssporen door goed onderhoud verlengt de levensduur van de vloer het meest. PVC vloeren zijn over het algemeen wel krasvaster dan veel andere vloeren.
  Kunt u wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure

   PVC Vloer Donker Kinderkamer Schagen

   PVC Vloeren: Een droom op het gebied van onderhoud

   Op het gebied van onderhoud zijn PVC vloeren een droom. Ze vereisen weinig meer dan regelmatig vegen of stofzuigen en af en toe dweilen om ze er op hun best uit te laten zien. Dit gemak in onderhoud maakt ze niet alleen een hygiënische optie, maar ook een tijdbesparende keuze voor drukke huishoudens en bedrijven.

   Geen geluidsoverlast met PVC Vloeren

   Geluiddemping is een ander significant voordeel van PVC vloeren. Ze kunnen helpen om loopgeluiden te verminderen, wat bijdraagt aan een rustigere en meer serene omgeving, vooral in appartementen of kantoren met meerdere verdiepingen.

   Uitstraling van PVC Vloeren: Ongeevenaard

   De esthetische veelzijdigheid van PVC vloeren is waar ze echt schitteren. Met geavanceerde druk- en textuurtechnieken kunnen deze vloeren nauwkeurig de uitstraling van natuurlijke materialen zoals hout, steen en keramische tegels nabootsen. Dit biedt consumenten de mogelijkheid om de gewenste esthetiek te bereiken zonder de nadelen en het onderhoud dat vaak gepaard gaat met natuurlijke materialen. Van warme en uitnodigende houttinten tot strakke en moderne betonlooks, PVC vloeren kunnen worden aangepast aan elke interieurstijl.

   PVC Vloeren: Slijtvast, duurzaam en goed voor het milieu

   Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is hun duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om zware belasting en slijtage te weerstaan, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes. Daarnaast zijn PVC vloeren waterbestendig, wat ze een uitstekende optie maakt voor ruimtes zoals keukens, badkamers en kelders, waar vocht een probleem kan vormen voor andere vloertypes.

   Milieuoverwegingen spelen ook een rol in de populariteit van PVC vloeren. Hoewel PVC een kunststof is, streven veel fabrikanten ernaar om milieuvriendelijke praktijken te hanteren, zoals het recyclen van oud PVC materiaal, wat bijdraagt aan een meer duurzame productiecyclus.   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan

   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Dinsdag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?
   Neem contact met ons op:
   Mail

   WhatsApp

   Schagen

   Amsterdam