Skip to main content

PVC Vloeren in Combinatie met Vloerverwarming

Gepost op 18 augustus 2023

Droomt u van een warme, comfortabele vloer onder uw voeten tijdens de koude wintermaanden? Vloerverwarming gecombineerd met een PVC-vloer kan uw droom werkelijkheid maken, en het biedt u niet alleen comfort, maar ook tal van andere voordelen. Hieronder belichten we wat deze combinatie voor u in petto heeft.

Wat is een PVC Vloer?

Een PVC-vloer, waar u misschien al van gehoord heeft, is gemaakt van polyvinylchloride. Dit type kunststof staat bekend om zijn duurzaamheid, flexibiliteit en waterbestendigheid. Dankzij moderne technieken kan PVC vandaag de dag worden voorzien van levensechte dessins zoals hout, steen of keramiek.

Voordelen van PVC met Vloerverwarming

 1. Uitstekende Warmtegeleiding: PVC is een geweldige warmtegeleider. Dit betekent dat de warmte van de vloerverwarming snel en efficiënt door de vloer wordt verspreid, waardoor uw ruimte sneller en gelijkmatiger opwarmt.
 2. Energiebesparing voor U: Omdat PVC de warmte zo goed geleidt, kunt u vaak de thermostaat een paar graden lager zetten. Dit kan u helpen om energie en kosten te besparen.
 3. Comfort: PVC voelt van nature zacht en aangenaam aan. In combinatie met vloerverwarming ervaart u een ongeëvenaard comfort onder uw voeten.
 4. Strakke Afwerking: PVC-vloeren zijn dun, wat betekent dat ze perfect op uw ondervloer kunnen worden gelegd, waardoor oneffenheden of ‘luchtbellen’ onder de vloer tot een minimum worden beperkt.

Overwegingen bij de Combinatie

 • Voorbereiding van de Ondervloer: Zorg ervoor dat uw ondervloer volledig vlak, droog en schoon is. Eventuele oneffenheden kunnen later problemen veroorzaken na het leggen van de PVC vloer.
 • Dikte van de PVC: Kies altijd voor een PVC die geschikt is voor vloerverwarming, zodat u zeker weet dat de warmte goed wordt overgedragen.
 • Maximale Temperatuur: Let op de temperatuur van uw vloerverwarming. Het overschrijden van de aanbevolen maximale temperatuur kan uw PVC-vloer beschadigen.

Tot slot

Een PVC-vloer in combinatie met vloerverwarming kan voor u de ideale oplossing zijn als u op zoek bent naar een moderne, energiezuinige en comfortabele vloer. Met de juiste voorbereiding en keuzes plukt u alle voordelen van deze geweldige combinatie!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam