Skip to main content

Tegelstudio

Vloer en wandtegels

Wij leveren de mooiste vloer en wandtegels voor projecten en particulieren. Onze fabrieken zitten voornamelijk in Zuid Europa.

In onze showrooms bewondert u de mooiste tegelvloeren en wandtegels. We maken hierbij moodboards in combinatie met bijvoorbeeld onze houten vloeren of tapijten.

In combinatie met onze (technische) adviezen is een droomvloer straks het resultaat.

Voordelen keramische tegels

Keramische vloertegels hebben verschillende voordelen die ze een populaire keuze maken voor vloerbedekking in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Enkele van de voordelen van keramische vloertegels zijn:

  • Duurzaamheid: Keramische tegels zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Ze gaan lang mee en behouden hun esthetische uitstraling, zelfs bij veel verkeer.

  • Onderhoudsgemak: Keramische tegels zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Ze zijn bestand tegen vocht en kunnen gemakkelijk worden schoongeveegd of gedweild.

  • Veelzijdigheid: Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen, texturen en formaten, waardoor je veel ontwerpmogelijkheden hebt om de gewenste uitstraling te creëren.

  • Waterbestendigheid: Keramische tegels zijn van nature waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes.

  • Hygiëne: Vanwege hun gladde oppervlak kunnen keramische tegels gemakkelijk worden gereinigd en zijn ze minder vatbaar voor allergenen en vuilophoping.

  • Hittebestendigheid: Keramische tegels zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn daarom geschikt voor toepassingen bij open haarden, keukens en andere warmteproducerende gebieden.

  • Milieuvriendelijkheid: Veel keramische tegels worden vervaardigd uit natuurlijke materialen, zoals klei, en zijn daarom milieuvriendelijk. Bovendien kunnen ze gerecycled worden.

  • Allergievriendelijk: Omdat keramische tegels gemakkelijk te reinigen zijn en minder stof en allergenen vasthouden dan sommige andere vloermaterialen, zijn ze een goede keuze voor mensen met allergieën.

  • Weerstand tegen vlekken en chemicaliën: Keramische tegels zijn bestand tegen vlekken en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor keukens en ruimtes waar gemorst kan worden.

De 5 meest gestelde vragen

Welk type vloertegel moet ik kiezen?
Het juiste type vloertegel hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, het verwachte verkeer, de gewenste stijl en je budget. Over het algemeen zijn keramische tegels ideaal voor de meeste toepassingen vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Porseleinen tegels zijn ook populair vanwege hun waterbestendigheid en sterkte. Natuursteen tegels, zoals marmer of graniet, voegen een luxe uitstraling toe, maar vereisen meer onderhoud.
Zijn vloertegels geschikt voor vochtige ruimtes?
Ja, veel vloertegels, zoals keramische en porseleinen tegels, zijn van nature waterbestendig en geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels correct zijn geïnstalleerd en afgedicht om te voorkomen dat water onder de tegels sijpelt.
Hoe kan ik vloertegels schoonmaken en onderhouden?
Vloertegels kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met warm water en een mild reinigingsmiddel. Vermijd zure of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Regelmatig vegen of stofzuigen helpt bij het voorkomen van krassen. Het is ook aan te raden om periodiek een tegel- en voegenafdichtmiddel aan te brengen om vlekken te voorkomen.
Zijn vloertegels geschikt voor vloerverwarming?
Ja, vloertegels zijn over het algemeen geschikt voor vloerverwarming. Porseleinen en keramische tegels hebben uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, waardoor ze goed werken met vloerverwarmingssystemen. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en een professionele installatie te laten uitvoeren.
Hoe kan ik de juiste kleur en stijl vloertegels kiezen?

Bij het kiezen van de juiste kleur en stijl vloertegels is het belangrijk om rekening te houden met de algehele inrichting van de ruimte, de grootte van de kamer en je persoonlijke voorkeuren. Lichtere tegelkleuren kunnen een ruimte groter doen lijken, terwijl donkere kleuren een warmere sfeer creëren. Het is ook nuttig om monsters van tegels mee naar huis te nemen om te zien hoe ze er in je eigen ruimte uitzien bij verschillend licht.

Onthoud dat het raadzaam is om advies in te winnen bij onze showrooms, kom deze bezoeken om verschillende opties te bekijken voordat je een definitieve beslissing neemt over vloertegels.Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam