Skip to main content

Duurzame vloeren van topkwaliteit

Bij Martijn de Wit Vloeren zijn we klaar voor de toekomst! Doordat wij werken met natuurproducten en alle Europese regelgeving op het gebied van milieu volgen, is een vloer van Martijn de Wit Vloeren zeker een ecologische keuze. Wij werken uitsluitend met FSC-hout en al onze producten zijn Cradle to Cradle™, EUTR of CE gecertificeerd. Onze vloeren worden op een milieubewuste en zo efficiënt mogelijke manier geproduceerd. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van houtrestanten voor het verwarmen van de droogkamers en kantoorruimtes in de fabriek, op deze manier wordt er energie teruggewonnen uit de restanten van de productie.

Duurzaam parket

Een houten vloer past goed in een duurzaam en milieubewust huis, zeker als dit gecombineerd wordt met duurzame vloerverwarming. Wij hechten veel waarde aan het beperken van onze CO2-voetafdruk en besteden hier veel aandacht aan in ons productieproces. Hout stoot daarnaast minder CO2 uit dan andere bouwmaterialen en slaat gedurende de gehele levensduur koolstof op. Koolstof is op vele manieren herbruikbaar, net als oud hout. Vanuit een ecologisch standpunt is hout – na al die tijd – dus nog steeds de beste keuze als bouwmateriaal.

Duurzame PVC vloer

Ook het productieproces van onze PVC vloeren is zo efficiënt en milieubewust ingericht, waardoor onze PVC vloeren voldoen aan de strengste milieueisen. Een ecologische PCV-vloer heeft daarnaast een lange levensduur en is onderhoudsarm. PVC vloeren kunnen eveneens goed gecombineerd worden met vloerverwarming, een duurzame en efficiënte manier om het huis te verwarmen. Hiermee is de vloer helemaal klaar voor de toekomst!

Houten vloer brede planken
Houten vloer brede planken

Belangrijke keurmerken

Bij Martijn de Wit Vloeren zijn we op de hoogte van de Europese milieuwetgeving en produceren wij onze vloeren volgens belangrijke keurmerken, zoals Cradle to Cradle™, FSC, EUTR en CR. Wij leggen hieronder graag uit wat deze keurmerken inhouden.

Cradle to Cradle™

Cradle to Cradle™ is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen: in dit proces staat hergebruik centraal. Cradle to Cradle™ beoordeelt op de volgende vijf punten:

  • Samenstelling van de producten;
  • Mogelijkheid tot hergebruik;
  • Gebruik van hernieuwbare energie;
  • Duurzaam waterbeheer;
  • Sociale rechtvaardigheid.

Onze producent voldoet aan al deze vijf punten. Hij is een van de weinige houtproducenten met het Cradle to Cradle™ Bronze certificaat. Daar zijn wij natuurlijk trots op!

FSC

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor bosbehoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Dat houdt in dat er rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten van het bos. Denk aan bescherming van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders en behoud van het bos. Hout en papier uit een FSC-gecertificeerd bos krijgen het FSC-label. FSC geldt voor alle schakels in de handelsketen, deze worden stuk voor stuk gecontroleerd en gecertificeerd door onafhankelijke instanties.

Houten vloer brede planken
Houten vloer brede planken

EUTR

De European Timber Regulation (EUTR) gaat het gebruik van illegaal gekapt hout tegen. Deze wet verplicht iedereen die hout op de Europese markt brengt om te laten zien waar het hout precies vandaan komt. De verkoper moet aantonen dat het is gekapt volgens de regels van het land van herkomst.

CE

CE staat voor Conformité Européenne. Producten met de CE-markering voldoen aan de daarvoor gestelde regels binnen de EER (Europese Economische Ruimte).

Houten vloer brede planken
Houten vloer brede planken

Ecologische vloerbedekking

Martijn de Wit Vloeren is gespecialiseerd in het leggen van zowel houten vloeren als PVC vloeren. Beiden zijn als ecologische vloerbedekking te bestempelen en kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Wilt u uw huis duurzaam verbouwen en inrichten en bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juist vloer voor uw woning! Wilt u meer informatie ontvangen over ons werk en onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!Martijn de Wit Vloeren Schagen
Witte Paal 323
1742 LD Schagen

tel: 0224-291090
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Schagen:

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

tel: 020-7220900
info@martijndewitvloeren.nl

Openingstijden Amsterdam:

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur

 
Heeft u een vraag?
Neem contact met ons op:
Mail

WhatsApp

Schagen

Amsterdam