Skip to main content

PVC vloer visgraat

Een PVC vloer visgraat combineert een elegante, klassieke look met de robuuste kwaliteit van PVC. Het gewilde visgraat dessin is bij uitstek de finishing touch van uw interieur. Dankzij het supersterke PVC dat bovendien weinig onderhoud vraagt profiteert u maximaal. Kortgezegd: u hebt wel de lusten, niet de lasten! Een visgraat PVC vloer gaat – net als alle andere PVC vloeren trouwens – optimaal samen met vloerverwarming. Bovendien kunt u kiezen uit lichte en donkere kleurtinten waardoor u altijd een visgraat PVC vloer zult vinden die goed bij uw interieur en bij uw smaak past.

Voor- en nadelen van PVC visgraat

Om een goede keuze te kunnen maken voor een visgraat PVC vloer die perfect aansluit bij uw wensen en verwachtingen is het verstandig om helemaal helder te hebben wat de voor- en nadelen van een PVC vloer met visgraat zijn. Alleen dan bent u in staat om de beste keuze maken en kunt u nog jarenlang genieten van een mooie vloer die in alle opzichten voldoet aan uw persoonlijke eisen.

PVC vloer: slijtvast en onderhoudsarm

Een PVC vloer vraagt weinig onderhoud en is bijzonder slijtvast. Dankzij de supersterke samenstelling van PVC gaat een PVC vloer in het algemeen (en dat geldt zeker ook voor visgraat PVC) jarenlang mee. Zo lang zelfs, dat u bij aanschaf extra garantie krijgt. Qua onderhoud volstaat regelmatig stofzuigen en dweilen. Jaarlijks de complete vloer in de lak of olie zetten is bij een PVC vloer absoluut niet nodig! Dankzij de sterke toplaag bovenop de filmlaag met het dessin slijt een visgraat PVC vloer nauwelijks. Ook bij intensief gebruik in drukke ruimtes in bijvoorbeeld restaurants, cafés of musea vertoont een PVC visgraat vloer geen gebruikssporen.

naturel eiken visgraat pvc sfeer

Visgraat PVC vloer: elegant dessin

De manier waarop een PVC vloer is opgebouwd verklaart niet alleen de robuuste kwaliteit maar ook de mooie uitstraling. Een visgraat PVC vloer is een van de elegantste opties: het combineert een klassieke look met een moderne visie op de eisen waar een vloer tegenwoordig aan moet voldoen. U kunt kiezen voor een donkere of een lichtere tint visgraat PVC – er is van alles mogelijk om de vloer perfect te laten aansluiten bij de rest van uw interieur.

Offerte aanvragen

  Mooi dessin én comfort

  PVC is een van de beste warmtegeleidende vloermaterialen die er bestaan. Het rendement van een vloerverwarming is dan ook groot. Daarbij komt dat PVC een relatief zacht materiaal is, dat lekker aanvoelt aan blote voeten. U kunt in dit geval echt spreken van een driedubbele win-win. Met een PVC visgraat vloer in combinatie met vloerverwarming wint u niet alleen aan comfort, u bespaart uiteindelijk ook op uw energierekening én u geniet van een prachtige vloer die waanzinnig goed past bij uw interieur én uw smaak.

  naturel eiken visgraat pvc sfeer

  Waarom een PVC vloer met visgraat?

  Duurzame keuze
  Wat voor elke PVC vloer geldt, en dus ook voor een visgraat PVC vloer, is dat het een uiterst duurzame, milieuvriendelijke en slimme keuze is. Het materiaal is zo sterk en blijft zo lang mooi dat u er extra lang garantie op krijgt.

  Goed voor het milieu
  In het productieproces worden geen schadelijke stoffen of weekmakers gebruikt. Bovendien kiezen sommige PVC merken ervoor om te werken met gerecyclede materialen: goed voor het milieu én uw portemonnee.

  PVC visgraat donker of licht
  Met een PVC visgraat – donker of licht, er zijn diverse tinten – én het comfort van een zachte, stille vloer is een visgraat PVC een aanwinst voor tal van ruimtes. Met zijn klassieke, elegante uitstraling maakt visgraat PVC vloer een kamer echt af.

  Bewuste en persoonlijke keuze
  De keuze voor een PVC visgraat vloer is een heel persoonlijke en vaak ook bewuste keuze voor kwaliteit en schoonheid – tegelijkertijd draagt u ongemerkt bij aan een mooiere en betere wereld waarbij verspilling van materiaal zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

  naturel eiken visgraat pvc sfeer

  PVC visgraat vloer – een technisch verhaal

  PVC vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen. Allereerst is er de rug – dit heet ook wel de backing. De rug is het onderste deel van de vloer en letterlijk de basis van een PVC vloer. Omdat dit deel voor de volle honderd procent uit zuiver PVC bestaat, is het direct ook het meest bepalend voor de kwaliteit van de vloer.

  De middelste laag is de filmlaag. Dit is het dessin van de vloer. Het gekozen dessin – en u hebt een enorme keuze uit verschillende dessins, kleuren en lichte of donkere tinten – wordt op een PVC film gedrukt. Visgraat is daarvan dus een prachtig voorbeeld. Dat drukken van een dessin gebeurt met de zogenaamde hotpressmethode. Deze methode garandeert dat de kleuren superlang helder en levendig blijven.

  Bovenop de filmlaag komt de beschermende toplaag. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de vloer varieert de dikte van die toplaag van 0,3 millimeter tot 0,55 millimeter. U kunt u voorstellen dat een vloer in een restaurant of winkel meer belopen wordt dan de vloer in een woonkamer en er dan ook een dikkere toplaag nodig is. In deze toplaag kan, bovenop het dessin van de filmlaag, nog een structuur worden aangebracht. Dat heet embossing. Embossing zorgt ervoor dat u knoesten in een houten dessin ook voelt.

  Ten slotte wordt de PVC visgraat vloer voorzien van een beschermende coating van polyurethaan. Deze coating voorkomt dat de vloer te veel gaat glimmen of gaat spiegelen.

  naturel eiken visgraat pvc sfeer
  Kunt u wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure

   donkere eiken visgraat pvc sfeer


   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan

   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Dinsdag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?
   Neem contact met ons op:
   Mail

   WhatsApp

   Schagen

   Amsterdam