Skip to main content

Interieur trend: industrieel design (mooi met een donkere visgraat vloer)

Gepost op 08 september 2015

Deze interieurtrend deed al enkele jaren geleden haar intrede, maar is nog steeds relevant. Bij de trend industrieel design gaan we terug naar onze roots. De authentieke, rauwe uitstraling van de talloze fabrieken die Nederland kende tijdens de Industriële Revolutie in de achttiende eeuw dient regelmatig als inspiratiebron voor de huidige interieurontwerpers. Oude industriële panden worden steeds vaker in hun waarde gelaten en omgetoverd tot heuse woonpaleisjes.

In plaats van alles te renoveren en verbouwen, wordt er gebruik gemaakt van de originele materialen. Wilt u echter een nieuw pand een industriële look and feel geven, dan is dat ook zeker mogelijk. Het is vooral een kwestie van gebruik maken van de juiste materialen en kleuren!

Inrichting

Meubels met industrieel randje zetten meteen de toon in een kamer. Het kunnen echte eyecatchers zijn, maar deze trends zien we ook vaak terugkomen in de kleine details. Denk hierbij aan houten tafels en kasten, afgewerkt met metalen randen of industriële elementen, zoals wieltjes. Maak de woonkamer af met een knusse leren of stoffen bank en gedetailleerde woonaccessoires. In de keuken kan u industriële sferen creëren door het gebruik van metalen en koperen elementen. Ook hoeft u niet alles netjes op te bergen, maar geeft het juist een authentiek gevoel als u het keukengerei en pannen in het zicht laat.

Muren

Bij deze interieurtrend zijn de muren vaak in donkere tinten geverfd, zoals grijs en bruin. Met behulp van speciale betonverf kan er een industriële afwerking gecreëerd worden, waardoor het lijkt alsof de muren van onbewerkt beton zijn gemaakt. Nog mooier is natuurlijk een authentieke bakstenen muur. Is dit niet mogelijk in uw woning, dan kan u ook kiezen om een stenen muur te simuleren door middel van steenstrips. Deze strips zijn makkelijk te bevestigen en zien er uiterst realistisch uit.

Houten vloeren – visgraat vloer

Qua vloerbedekking kan u alle kanten op bij deze trend. Zo kan een rustieke houten vloer prachtig staan, maar past een natuurlijke gietvloer ook goed bij een industrieel interieur. De donkere visgraat vloer hieronder, gelegd door Martijn de Wit Vloeren, is overigens ook een mooi voorbeeld van hoe een klassieke vloer toch een industriële uitstraling kan hebben.

Wilt u persoonlijk advies over de juiste houten vloer voor uw industriële inrichting of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Martijn de Wit Vloeren u kan bieden? Neem dan contact met ons op!

Bron foto’s: Pinterest, Martijn de Wit Vloeren 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam