Skip to main content

Parketvloer

Parket is een verzamelnaam voor verschillende soorten hardhouten vloeren. Er bestaan twee soorten parket: massief en lamel parket. We hebben het over massief parket als we planken gebruiken van minimaal 6 mm dik, die na het leggen nog gelakt of geolied worden.

Lamelparket bestaat altijd uit meerdere opbouwlagen, al kan de manier waarop dat is gedaan verschillen. De afwerking van lamelparket kan door het hout te lakken, in de hardwaxolie te zetten of te oliën.

Leven lang mooi parket

Het grote voordeel van een parketvloer is de duurzaamheid. Parket gaat een leven lang mee zolang u de vloer goed onderhoudt. Oogt uw parketvloer na jaren minder mooi? Een schuurbeurt doet wonderen! Schuren en de vloer opnieuw in de olie of lak zetten resulteert gegarandeerd in een vloer die er weer als nieuw uitziet.

Houtsoorten voor uw parketvloer

Kiest u voor een parketvloer, dan kunt u kiezen uit verschillende houtsoorten. Belangrijk om van tevoren over na te denken, want elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken, eigenschappen en dus uitstraling. Welke sfeer wilt u in uw huis? Wij raden u echt aan om vooraf alle verschillende vloeren bekijken.

Een parketvloer kiezen vanaf een foto? Dat bestaat niet. In onze showrooms hebben wij heel veel verschillende soorten parketvloeren liggen: om op te lopen, om te voelen, om te ervaren hoe de vloer ‘staat’ bij donkere gordijnen, in het licht of bij bloemetjesbehang. Neem gerust iets mee uit uw huis – u ziet direct hoe het combineert met de verschillende vloeren.

Patroon parket

Parket in rechte banen leggen: dat kan natuurlijk. Maar waarom zou u niet een visgraat of Hongaarse Punt patroon overwegen? Een patroon geeft uw vloer nóg meer karakter. Zeker omdat u ook binnen een visgraat of Hongaarse Punt kunt kiezen uit verschillende breedtes (tot 20 cm) en lengtes (tot 100 cm) van de afzonderlijke planken. De dynamiek die een patroonvloer aan een ruimte geeft is absoluut bijzonder. Ook van de verschillende patronen hebben wij tal van voorbeelden in onze showrooms in Schagen en Amsterdam.

Behandeling en afwerking van uw parketvloer

Voor elke houten vloer geldt dat behandeling en afwerking de vloer zijn final touch geven. Wat past bij u en uw woning? Wat vindt u mooi: een strakke vloer of juist een stijlvolle en klassieke uitstraling? We kunnen een houten visgraatvloer bijvoorbeeld afwerken met een slijtvaste laklaag, zodat deze bijzonder duurzaam wordt. Afhankelijk van het materiaal kunnen we houten visgraatvloeren ook laten stomen, roken, logen of beitsen.

Tapis parketvloeren: très chic

Een tapis gelegde vloer is een houten vloer met planken van 6 mm dik. Deze vloer wordt gelijmd en gespijkerd op een ondervloer van spaanplaat. Bij tapis vloeren zorgen we voor een perfecte afwerking, bijvoorbeeld strak langs plavuizen en deurkozijnen. Dat staat – in mooi Nederlands – très chic!

Tapis: patronen

De tapis vloeren bestaan in praktisch alle houtsoorten. De klassieke vorm van een tapis vloer is vaak een visgraatmotief met band of bies. Maar de mogelijkheden van tapis zijn praktisch eindeloos: we kunnen een tapis vloer diagonaal leggen, of met een extra grote visgraat van bijvoorbeeld 9 x 45 cm. Wat ook kan: als stroken- of paneelvloer met bijzondere patronen. Sterker: u kunt uw eigen patroon ontwerpen!

Ook in de afwerking hebt u een ruime keuze. Bijvoorbeeld met Osmo hardwax olie of een slijtvaste waterlak. Of u kiest voor een geborstelde variant. Dat geeft uw unieke vloer ook nog eens een bijzondere structuur. Kortom: uniek bij uitstek!

Parket specialist Nils Veldhuis, werkzaam in filiaal Schagen

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure

  Bourgogne: echte kasteelvloeren

  Als een tapis vloer opgebouwd is uit planken van 9 mm dikte, hebben we het over een vloer zonder mes en groef. Meestal zijn Bourgogne vloeren zo gemaakt. Planken van 9 mm bestaan in verschillende breedtes en bestaan bovendien uit langere delen, met of zonder vellingkant. Veel mensen noemen de Bourgogne vloeren kasteelvloeren – geeft u dat al een goed idee?

  Bourgogne vloeren kunnen afgewerkt worden met Osmo hardwax olie of gelakt met een waterlak. Ook kunnen deze vloeren geborsteld worden. Net als bij tapis geldt hier ook dat u een hele ruime keuze heeft – wel zo flexibel!

  Vloerverwarming

  Veel van onze houten vloeren zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Dat geldt ook voor tapis parket en lamelparket. Onze adviseurs kunnen u daar alles over vertellen – vraag er zeker naar!  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?