Parketvloer

Parketvloeren van hoge kwaliteit

Parket is een verzamelnaam voor allerlei soorten hardhouten vloeren. Er zijn twee soorten parket: massief en lamel parket. Massief parket is minimaal 6 mm dik en bestaat uit massieve planken die thuis nog gelakt of geolied moeten worden. Lamel parket kan op verschillende manier opgebouwd worden, maar bestaat altijd uit meerdere opbouwlagen. De afwerking van parket kan gebeuren door het hout te lakken, in de hardwaxolie te zetten of te oliën. Martijn de Wit Vloeren is expert in het leveren en leggen van parketvloeren en lamelparket.

 

 

Uw parket als nieuw? Laat hem schuren!

Parketvloeren kunnen een leven lang mee gaan, maar dan moet u de vloer wel goed onderhouden. Is uw parketvloer in de loop der jaren toch minder mooi geworden? Dan kan een schuurbeurt wonderen doen. Laat uw parketvloer schuren en opnieuw behandelen door de professionals van Martijn de Wit Vloeren en uw parket ziet er weer uit als nieuw. Gegarandeerd een mooi resultaat.

Parketvloeren van verschillende houtsoorten

Parketvloeren worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Iedere houtsoort heeft specifieke kenmerken, eigenschappen en een eigen uitstraling die de sfeer van uw parketvloer bepaalt. 

Kom langs in onze showroom

Bent u benieuwd naar de opties van parket voor uw interieur? Of wilt u de parketvloeren in het echt komen bekijken? Dan bent u uiteraard altijd vrijblijvend van harte welkom in onze showroom in Amsterdam of Schagen.

 

 

Visgraat houten parketvloeren

Martijn de Wit Vloeren is gespecialiseerd in het realiseren van houten visgraat vloeren. Een visgraat vloer is een legmethode waarbij je de houten delen is het visgraat patroon plaatst, een hongaarse punt is daar een variant op. De visgraatvloer is in vele breedtes en lengtes verkrijgbaar.

Planken met een breedte tot 20cm en een lengte tot aan 100 cm meter. Deze houten vloeren kunnen op verschillende manieren worden behandeld en afgewerkt zodat de door u gewenste uitstraling ontstaat.

Een strakke vloer of juist een verouderde uitstraling. Zo kunnen onze houten visgraat vloeren bijvoorbeeld worden afgewerkt met een slijtvaste laklaag, waardoor deze bijzonder duurzaam wordt. Maar afhankelijk van het materiaal kunt u uw houten visgraatvloer ook laten stomen, roken, loogen of beitsen. Het leggen van een houten visgraat vloer is een nauwe klus. Wij beschikken over professionals die deze klus graag voor u klaren, maar u kunt uzelf natuurlijk ook uitgebreid laten informeren en zelf aan de slag gaan.

Tapis parketvloeren: très chic

Een tapis gelegde vloer is van hout, met een dikte van 6mm. Het wordt gelijmd en gespijkerd op een ondervloer van spaanplaat. Bij tapis vloeren kunnen we echt voor een perfecte afwerking zorgen, bijvoorbeeld strak langs plavuizen en deurkozijnen.

Tapis parketvloer in visgraat en patronen

De 6 mm tapis vloeren zijn er in praktisch alle houtsoorten en heeft in zijn klassieke vorm vaak een visgraatmotief met band of bies. Een 6 mm tapis vloer kunnen we ook diagonaal leggen, of met een extra grote visgraat van bijvoorbeeld 9 x 45 cm. Maar hij is ook te leggen als stroken- of paneelvloer met bijzondere patronen. Sterker nog, u kunt uw eigen patroon ontwerpen!

Deze vloeren kunnen we op verschillende manieren afwerken. Bijvoorbeeld met Osmo-hardwax olie of een slijtvaste waterlak. Wat dacht u trouwens van een geborstelde variant? Dat geeft uw unieke vloer ook nog eens een bijzondere structuur.

 

Parketspecialist Amsterdam

Parket specialist Peter Kaper, werkzaam in filiaal Amsterdam

Bourgogne parketvloer van 9 mm: echte kasteel vloeren

Bij 9 mm tapis vloeren spreken we over een vloer zonder mes en groef.

Van deze soort zijn meestal de bourgogne vloeren gemaakt. Planken vloeren van 9 mm zijn er in verschillende breedtes en bestaan uit langere delen, eventueel met een vellingkant. Bourgogne worden geleverd met of zonder vellingkant. Deze vloeren kunnen afgewerkt worden naar eigen keuze, bijvoorbeeld in de Osmo-hardwax olie of gelakt met een waterlak. Ook kunnen deze vloeren geborsteld worden.

 

Warme voeten met hout op vloerverwarming

Sommige vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming, zoals ons tapis parket en lamelparket. Vraag ernaar bij onze adviseurs. Zij zullen u op maat adviseren over de mogelijkheden.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!