Linoleum

Linoleum vloeren zijn een vak apart

Linoleum vloeren bestaan uit puur natuurlijke materialen. Het is een mengsel van lijnzaadolie, kurk- of houtmeel en een kleurstof, op een rug van jute. Een linoleum vloer strak leggen is een vak apart; alleen echte vloerenspecialisten kunnen dit. Uiteraard kunt u bij Martijn de Wit Vloeren terecht voor levering en leggen van deze geweldige vloeren.

 

Schitterend kleurenscala en prachtige patronen

De voordelen van een linoleum vloer zijn eindeloos, waardoor ze vooral bij bedrijven erg populair zijn. Maar de laatste jaren kiezen ook steeds meer particulieren voor een linoleum vloer. Door het schitterende kleurenscala en de mogelijkheid om patronen te leggen, wordt iedere ruimte een pronkstuk. En als een linoleum vloer eenmaal ligt, is er nauwelijks onderhoud. Linoleum is namelijk oersterk.

 

Voordelen linoleum vloeren

  • Linoleum vloeren zijn eenvoudig te reinigen. Er blijft geen vuil aan de oppervlakte plakken. Even een bezem of dweil erover en de vloer is weer schoon.
  • Een Linoleum vloer is geluidsisolerend. Prettig voor de onderburen of voor ruimtes waar veel mensen komen.
  • Linoleum is slijtvast en het kent nauwelijks krassen. Je ziet niet waar veel wordt gelopen.
  • Linoleum is zeer hygiënisch, bacteriën kunnen zich er niet op ontwikkelen.
  • Een linoleum vloer heeft geen last van wisselende temperaturen en luchtvochtigheid, de vloer blijft dus altijd strak.
  • Omdat linoleum niet veert, heeft het niet snel last van putten.
  • Linoleum bestaat in alle denkbare patronen en kleuren.
 

Speels combineren met andere soorten vloerbedekking

Linoleum vloeren vallen goed met andere soorten vloerbedekking te combineren. Bijvoorbeeld een deel natuursteen rond de open haard en de rest linoleum. Of een houten vloer in de woonkamer die naadloos overgaat in een keukenvloer van linoleum. Een stoer wollen kleed erop om de ruimte te breken... Door subtiel of juist brutaal om te gaan met kleuren en contrasten creëert u met linoleum vloeren precies de sfeer die u zoekt.