Skip to main content

Houten vloer kopen: zo kiest u de perfecte houten vloer!

Gepost op 26 mei 2016

Het aanschaffen van een houten vloer moet u zien als een zorgvuldig proces, dat u goed moet voorbereiden. Het kopen van een houten vloer kan ten eerste een grote investering zijn. Daarnaast schaft u natuurlijk een houten vloer aan met het idee dat deze voor lange tijd uw huis zal sieren. Vandaag vertellen wij waar u op moet letten bij het kopen van een houten vloer!

Houten vloer kopen: Advies

Ten eerste is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Zoals we al eerder aangaven; een houten vloer is een belangrijke investering, die dient als basis voor uw interieur. Het is daarom belangrijk dat u een houten vloer zorgvuldig uitkiest en u hierbij laat helpen door experts. Het team van Martijn de Wit Vloeren kan u goed helpen bij het uitkiezen van de perfecte vloer voor in uw huis! Neem contact met ons op en ontdek hoe wij ook u kunnen helpen.

Houten vloer kopen: Ondervloer

Het is belangrijk dat uw houten vloer op een goede ondervloer wordt gelegd. Door middel van een goede ondervloer zorgt u ervoor dat de houten vloer stevig ligt en niet kan verzakken. Daarnaast zorgt een ondervloer ervoor dat u minder geluidsoverlast zal hebben door uw houten vloer. Naast het laten plaatsen van de juiste ondervloer, kunnen wij u ook helpen bij het installeren van vloerverwarming onder uw houten vloer. Onze specialisten helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste combinatie.

Houten vloer kopen: Kwaliteit

Kwaliteit is erg belangrijk bij het uitkiezen van de perfecte houten vloer voor uw huis. De kwaliteit van een houten vloer is onder andere gerelateerd aan de hardheid van het hout. Hierbij moet u rekening houden met enkele factoren, zoals de kamer waarin de houten vloer geplaatst zal worden. Een houten vloer in de keuken zal bijvoorbeeld van goede kwaliteit moeten zijn om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Daarnaast zal een houten vloer in de badkamer goed tegen water en een hoge luchtvochtigheid kunnen. Het team van Martijn de Wit Vloeren kan u meer vertellen over de kwaliteit en hardheid van bepaalde houtsoorten.

Houten vloer kopen: Stijl

De houten vloer zal als basis dienen voor uw interieur. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over de interieurstijl die u wilt gaan toepassen in uw huis. Vervolgens kan u hierbij de juiste houten vloer kiezen. Er zijn verschillende keuzes mogelijk op het gebied van houtsoort, kleur en afwerking. Daarnaast moet u natuurlijk een legpatroon voor uw houten vloer kiezen.

Houten vloer kopen: Onderhoud

Ten slotte zal u moeten nadenken over het onderhoud van uw houten vloer. Elke houtsoort vereist een ander soort onderhoud. Laat u goed adviseren over het onderhoud dat nodig zal zijn voor uw houten vloer, zodat u niet voor verrassingen zal komen te staan. Regelmatig en correct onderhoud zal leiden tot minder slijtage en een langere levensduur van uw houten vloer.

Wilt u een houten vloer kopen? Wij helpen u graag bij het maken van belangrijke beslissingen, zodat ook u zal kunnen genieten van de perfecte houten vloer in uw huis! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam