Skip to main content

Onderhoud van houten vloer: deze tips moet u lezen!

Gepost op 15 september 2015

Een mooie houten vloer kan uw interieur veel goeds doen. Daarom wilt u er ook zuinig op zijn. Om er voor te zorgen dat uw houten vloer niet snel beschadigd raakt of slijtage gaat vertonen, is het correct onderhouden van de vloer erg belangrijk. Hierbij geven wij u dus enkele handige informatie en onderhoudstips!

Houtsoort

Het onderhoud, de producten die hiervoor gebruikt moeten worden en hoe intensief deze toegepast moeten worden is natuurlijk afhankelijk van de houtsoort waarvan de vloer is gemaakt. Wilt u specifiek advies over hoe u uw houten vloer moet onderhouden? Neem contact op met Martijn de Wit Vloeren voor meer tips.

Onderhoudsproducten voor uw houten vloer

Er zijn veel verschillende producten op de markt voor het onderhoud van houten vloeren. Zo is er was, olie, hardwax olie en lak. Ga vooraf goed na welke onderhoudsproducten bij uw houten vloer passen. Er wordt u aangeraden om vervolgens altijd één onderhoudsproduct van hetzelfde merk te gebruiken, omdat verschillende producten en merken nogal tegenstrijdige reacties kunnen uitlokken. Mocht u twijfelen over een bepaald product, probeer het dan eerst uit op een klein stukje vloer in een hoek.

Alledaags onderhoud van houten vloer

Stof, zand en ander vuil kunnen als schuurpapier op uw houten vloer werken. Zorg ervoor dat uw vloer schoon is door deze regelmatig te stofzuigen, inclusief een parketborstel, of gebruik een stofdoek. Als u de vloer dweilt, zorg ervoor dat de dweil goed uitgeknepen wordt en de vloer niet te nat wordt. Zorg ervoor dat het over het algemeen niet te vochtig is de ruimte, hierdoor kan de vloer krom trekken. Een goede luchtvochtigheid bevindt zich tussen de 50 en 60 procent. Is de luchtvochtigheid in de kamer te laag, dan kunnen er krimpnaden ontstaan. U kan dit voorkomen door luchtbevochtigers in de kamer te plaatsen.

Slijtage van houten vloer voorkomen

Naast het goed onderhouden van uw vloer is het belangrijk om slijtage te voorkomen. Dit kan u doen door uw meubels te voorzien van vilt, waardoor het minder snel krassen zal kunnen maken op uw houten vloer. Dit is vooral van belang bij meubels die vaak verplaatst worden, zoals stoelen. Plaats daarnaast nooit bloempotten en plantenbakken direct op de vloer, maar gebruik onderschotels. Ten slotte kan u slijtageplekken ook voorkomen door vloerkleden te plaatsen op plekken waar veel gelopen wordt.

Een mooie houten vloer is een investering voor uw huis. Met het juiste onderhoud gaat deze jaren mee! Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Martijn de Wit Vloeren, wij helpen u graag!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam