Skip to main content

Welke houten vloer past bij u?


Gepost op 17 september 2019

De vloer is erg bepalend voor de uitstraling van uw woning. Houten vloeren hebben veel karakter, en brengen sfeer in huis. Elke houten vloer is uniek, zo heeft elke plank zijn eigen tekeningen. Maar ook de houtsoort, structuren, legwijze en afwerking hebben invloed op de uitstraling van de vloer. De keuze in houtenvloeren is reuze, maar welke vloer past het best bij uw woning?

Klassiek

Gaat u voor een klassieke en authentieke uitstraling in huis? Dan is de eikenhouten vloer waarschijnlijk het best geschikt voor u.  Eikenhouten vloeren zijn de populairste soort houten vloeren. Dit is ook niet zo gek want ze zijn sterk, geschikt voor zeer veel behandelmethodes en verkrijgbaar in diverse prijsklasse. Eikenhout is van zeer hoge kwaliteit. De vloer gaat daardoor lang mee. We spreken dus echt van een duurzame vloer. De eikenhouten vloer komt het meest voor in een warme donkerbruine kleur. Dit creëert sfeer en warmte in huis.

Landelijk

Woont u in een rustig en landelijk gebied? Bijvoorbeeld een boerderij? Dan is de kans groot dat dit veel invloed heeft op uw leefstijl. Grote kans dat u de voorkeur geeft aan duurzame producten, en graat authenticiteit behoudt. Een passende houten vloer is dan een Bamboe vloer. Deze vloeren zijn duurzaam en sterk, maar ook zeer herkenbaar. De bamboe vloer voegt echt wat toe aan uw woning.

Modern

In een modern interieur wordt vaker gebruik gemaakt van lichtere kleuren. Een eikenhouten vloer zou hier niet goed tot zijn recht komen. Het mooiste is natuurlijk om ook voor een lichte vloer te kiezen. Zo is de kans groter dat de vloer in balans is met de rest van het interieur. Ga daarom voor een withouten vloer, of te wel: white wash. White wash geeft een houten vloer een lichte witte of witgrijze look. Zeker bij houtsoorten als eiken en grenen is dat een heel mooi gezicht. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam