Skip to main content

Een donkere of lichte houten vloer?

Gepost op 20 april 2018

De keuze tussen een lichte houten vloer en donkere houten vloer komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur. Er zijn echter veel verborgen factoren om te overwegen.

Laten we eens kijken naar elementen als kosten, bruikbaarheid en duurzaamheidseisen. Om ervoor te zorgen dat je huis is uitgerust met een goed passende hardhouten vloer.

 

Kleur & grootte van de kamer

Het is bekend dat lichtere houten vloeren een gevoel van openheid en ruimte geven aan binnenruimtes. Overweeg in vergelijking hoe een donkere houten vloer onbedoeld een kleine kamer. Het gevoel kan geven van gesloten en benauwd. Als je van plan bent een hardhouten vloer in een kleine kamer te leggen. Of als uw plannen een grotere vloer bevatten die aan kleinere zijkamers is bevestigd. Zijn er enkele tips die kunnen helpen om de aandacht te trekken en diepte te creëren:

Verleng de ruimte – leg planken langs de hele breedte van de kamer, niet over de breedte

Kroonlijst en koele verf – trekt achteruit in plaats van het decor vooruit

Schakel over naar lichtere tinten binnen een kleurenfamilie voor zijkamers

Nog een punt in het helpen creëren van ruimte gaat in tegen de regel dat de planken in de lengte. Langs de lengte van de kamer moeten worden gelegd in plaats van over de breedte. Afhankelijk van de lay-out van de kleine kamer. Kun je ontdekken dat het leggen van de vloer op een diagonaal. De kamer lijkt groter dan volgens de gebruikelijke regels bereikt kan worden.

Donker vs licht – Vuil

Is een lichtere of donkere houten vloer beter in het verbergen van stof en vuil? Het antwoord is dat vloeren aan het lichtste einde van het spectrum. Even slecht zijn in het verbergen van stof en vuil. Als vloeren die erg donker zijn. Afhankelijk van de locatie van de houten vloer kan een midden toon gunstig zijn. Maar er zijn nog andere overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden.

 Als je van plan bent een hardhouten vloer in de gang te leggen. Watervlekken die door nat schoeisel zijn geïntroduceerd. Kunnen de kleurtint van je vloer kunnen veranderen. Hoe lichter of donkerder de toon van het hout. Hoe opvallender de waterplekken zullen verschijnen. Dit gaat gepaard met hogere onderhoudskosten.

 

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam