Skip to main content

Waar moet je op letten bij de aankoop van een houten vloer?

Gepost op 16 september 2019

Bij het aanschaffen van een houten vloer kom je voor veel keuzes te staan.  Niet alleen verschillende kleuren, maar ook de lengte, breedte en dikte van de planken. Daarnaast heb je ook nog verschillende merken, kwaliteiten en afwerkingen. De keuze is reuze, en dat maakt het niet altijd even gemakkelijk. Waar moet je nou echt op letten tijdens de aanschaf van een houten vloer?

Hout soorten

Een belangrijk kenmerk van de houten vloer is het soort hout waar de vloer van gemaakt is. Elke hout soort heeft namelijk zijn ergen kenmerken en kwaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld een houtsoort kiezen om de kleur, maar ook de duurzaamheid of tekening speelt een grote rol. Daarnaast kan er ook een groot verschil in de prijzen zitten, een eikenhouten vloer is bijvoorbeeld wat duurder.

Waar komt de vloer te liggen?

Dit is een belangrijke vraag die elke koper zichzelf zou moeten stellen vóór de aanschaf van een houtenvloer. Waar de vloer komt te liggen bepaald bijvoorbeeld hoe sterk en dik de vloer moet zijn. Tevens is het ook niet verstandig om een houten vloer te leggen in een kamer met veel luchtvochtigheid, zoals de wasruimtes of badkamers. Houten vloeren komen het beste tot hun recht in kamers waar bijvoorbeeld gasten worden ontvangen, door de warme en gastvrije sfeer die de vloer creëert.

 

Door wie laat je de vloer leggen?

Een houten vloer leggen is een vak apart. De vloer moet stevig liggen op een vlakke ondergrond, ook moeten de vloerdelen strak tegen elkaar aan. Met precies voldoende speling zodat de vloer niet opbolt onder druk van wisselende luchtvochtigheid of temperatuurschommelingen. Vakmensen weten precies hoe ze dat moeten doen. En, niet onbelangrijk, ze weten ook wat ze moeten doen bij onverwachte omstandigheden.

 

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, wij adviseren daarom ook om dit door een professional te laten doen. Bij Martijn de Wit gaan alleen specialisten te werk, daarnaast bieden wij ook 10 jaar garantie wanneer u de vloer door onze parketteurs laat plaatsen.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam