Skip to main content

Dit zijn de meest duurzame vloeren

Gepost op 15 juli 2019

Bij het kiezen van een vloer is duurzaamheid zeker iets om te overwegen. Vandaag de dag is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in onze samenleven. Door te kiezen voor een vloer van natuurlijke elementen en een langere levensduur kunt u een stukje bijdragen aan een beter milieu. Benieuwd welke vloeren het meest duurzaam zijn? Lees snel veder.

Gietvloer

 Gietvloeren zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Ook daar dankt deze vloer zijn populariteit aan. De vloeren hebben hierdoor een lange levensduur. Ze gaan zeker 50 jaar mee. Daarnaast kent deze vloer geen materiaal verspilling. En als klap op de vuurpijl is deze vloer ook milieuvriendelijk in onderhoud. Deze vloer is namelijk gewoon schoon te maken met enkel water. Er komen dus geen giftige stoffen aan toe pas.

Houten vloeren

Ook  houten vloer hebben een duurzaam voordeel. Niet alleen heeft deze vloer een lange levensduur, maar deze vloer wordt ook mooier met de tijd. Hierdoor worden houten vloeren vaak generatie op generatie doorgegeven. Daarnaast zijn houten vloeren op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

 

Natuursteen

Vloeren van natuursteen worden vaak gemaakt van leisteen, kalksteen, marmer of graniet. Vloeren van natuursteen hebben een duurzaam karakter omdat ze een zeer lange levensduur hebben. Daarnaast zijn deze vloeren ook mode ongevoelig. Daarnaast kan natuursteen weer gerenoveerd en hergebruikt worden. De vloeren zijn makkelijk door te geven zonder afbreuk aan nieuwe generaties.

 

Extra tip: vloerverwarming


Ook willen we jullie nog een extra tip geven voor duurzamer wonen. Wist je al dat je met vloerverwarming best wat energie kan besparen? Vloerverwarming namelijk bijzonder zuinig in energie. Zo verbruikt vloerverwarming ongeveer 20% minder energie dan radiatoren. Dat komt omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfort gevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming. Zo kun je dus best wat energie besparen! Voor meer informatie lees dan ons blog artikel over behaaglijk wonen met vloerverwarming.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam