Skip to main content

Behaaglijk wonen met vloerverwarming

Gepost op 13 mei 2019

Wanneer het buiten koud is, dan is het natuurlijk ideaal om thuis te komen in een warm en behaaglijk huis. Nou zijn er al super veel opties om het huis al lekker op te warmen voordat je thuis komt. Bijvoorbeeld via een app of door een slimme thermostaat waar je aan kunt geven hoe laat je precies thuiskomt, zodat de verwarming al lekker aanstaat.  Toch is het vaak zo dat wanneer je thuis komt de vloer nog niet op kamertemperatuur is, waardoor het nog steeds koud aanvoelt in huis, al helemaal voor je voeten. Met sloffen aan op de bank kruipen is een goede oplossing. Maar met vloerverwarming is dat niet meer nodig.

 

Vloerverwarming is de oplossing

Niets is zo fijn als lekker op blote voeten kunnen lopen zonder kou. Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte, doordat een groot oppervlakte wordt verwarmt. De verwarming verwarmt de gehele woonruimte gelijkmatig door middel van warmtestraling. Dit wordt dan ook gezien als het grootste voordeel van vloerverwarming. In tegenstelling tot een traditionele verwarming wordt er een groot oppervlakte verwarmt, er is dus geen specifieke plek waar de radiator hangt en waar er dus ook de meeste warmte is.

 

Optimaal comfort en luxe

Vloerverwarming heeft nog veel meer voordelen. Bijvoorbeeld wanneer u vloerverwarming heeft, hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over scherpe randen of hete oppervlakken van radiatoren als er zich jongere kinderen zich in het huis bevinden. De verwarmingsinstallatie is veilig weggestopt en zal niet te heet worden. Daarnaast geeft dat u dus ook complete vrijheid in het design en de inrichting van uw woning,  zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de meest trendy radiatoren nemen ruimte in beslag, dus kunt u de vrijheid voorstellen die je hebt met verwarmde vloeren!

 

Duurzaam

Vloerverwarming is ook bijzonder zuinig in energie. Zo verbruikt vloerverwarming ongeveer 20% minder energie dan radiatoren. Dat komt omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfort gevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming. Zo kun je dus best wat energie besparen!

Kortom, vloerverwarming biedt comfort, vervangt de ruimte innemende radiatoren en is energiezuinig. Ideaal voor uw woning!

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?