Skip to main content

5 mythes over houten vloeren

Gepost op 17 mei 2016

Over houten vloeren gaan helaas veel verschillende mythes en fabels de ronde. Martijn de Wit Vloeren heldert deze stellingen graag voor u op, zodat u zeker weet dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw keuze voor een houten vloer. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

1. Houten vloeren horen niet in de keuken of badkamer

Op deze blog schreven wij al eens eerder over houten vloeren in de badkamer. Zoals u in deze blog kan lezen, kan u zonder problemen een houten vloer in uw badkamer laten plaatsen, mits u rekening houdt met enkele factoren (waaronder de luchtvochtigheid en onderhoud). Dit geldt ook voor een houten vloer in de keuken. Het is geen probleem om een mooie eiken vloer of visgraat vloer in de keuken te plaatsen, maar u moet wel rekening houden met extra onderhoud om slijtage te voorkomen.

2. Houten vloeren zijn moeilijk om te onderhouden

Dan brengt ons direct bij de volgende mythe; houten vloeren zijn moeilijk te onderhouden. Ook deze stelling hoeft niet waar te zijn. Het is natuurlijk zo dat elke houtsoort vraagt om een ander soort onderhoud. Een hardhouten vloer is bijvoorbeeld minder kwetsbaar dan een zachte houten vloer. Laat u goed informeren en voorkom slijtage door uw vloer goed te onderhouden. Algemene onderhoudstips leest u in deze blog; ‘Onderhoud van houten vloer: deze tips moet u lezen!

3. Houten vloeren zijn lawaaierig

Er wordt vaak gezegd dat houten vloeren voor meer geluidsoverlast kunnen zorgen. Ook deze mythe is niet waar. Houten vloeren zijn over het algemeen niet gehoriger dan een andere vloerbedekkingen. Om geluidsoverlast te voorkomen, kan u ervoor kiezen om geluidsisolatie te plaatsen onder uw houten vloer. Ook hierover voorzien we u graag van persoonlijk advies! Daarnaast kan u gehorigheid tegengaan door bijvoorbeeld vloerkleden te plaatsen op uw houten vloer.

4. Houten vloeren maken uw huis koud

Ook deze mythe is niet waar; zo is Martijn de Wit Vloeren expert op het gebied van het plaatsen van vloerverwarming onder uw houten vloer. Dankzij deze vloerverwarming worden opzichtige radiatoren overbodig en bent u het hele jaar door verzekerd van een warme ruimte. Meer informatie over vloerverwarming onder de houten vloer kan u op onze website vinden.

5. Houten vloeren zijn duur

Er zijn natuurlijk goedkopere vloerbedekkingen dan een houten vloer, maar u moet wel weten dat het aanschaffen van een houten vloer een tijdloze investering is, waar u zeker geen spijt van zal hebben. Wilt u meer weten over de kosten die u kan verwachten of wilt u een op maat gemaakte offerte ontvangen, neem dan contact op met Martijn de Wit Vloeren!

Wilt u meer weten over houten vloeren en deze mythes? Laat u goed adviseren door de ervaren en gespecialiseerde medewerkers van Martijn de Wit Vloeren!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam