Skip to main content

Interieur trend: hout en houten vloer in de badkamer

Gepost op 15 oktober 2015

De natuur in huis halen, dat doen wij Nederlanders graag. Deze interieur trend is enige tijd al zeer populair en zien we vooral in de woonkamer, keuken en slaapkamer terugkomen. Maar waarom zou de badkamer moeten achterblijven? Haal de natuur nu ook het kleinste kamertje van het huis in!

Dit kan door middel van wat extra planten, maar u kan natuurlijk ook gebruik maken van natuurlijke materialen. Van bamboe tot katoen, van alles is mogelijk. Ook het gebruik van hout is een goede manier om uw badkamer een natuurlijke touch te geven.

We horen het u denken. “Hout in de badkamer, is dat wel zo handig?” Ja zeker! Het hangt natuurlijk af van de houtsoort, maar hout is zeer geschikt voor de badkamer. Het hout kan onder andere waterafstotend gemaakt worden met behulp van waxolie. Benieuwd naar hoe u hout in kan verwerken? Wij hebben enkele tips voor u!

1. Houten vloer in de badkamer

In plaats van zo’n koude stenen vloer, kan u ook kiezen voor een houten vloer in de badkamer. De warme, knusse uitstraling van de houten vloer maakt uw badkamer direct een fijnere kamer om in te zijn. Het is belangrijk om de juiste houtsoort hiervoor te gebruiken en de vloer goed te behandelen, om slijtage te voorkomen. Wilt u meer informatie over een houten vloer in de badkamer? Martijn de Wit Vloeren helpt u graag bij het kiezen van een houten vloer voor in uw badkamer.

2. Houten badkamermeubilair

U heeft ze vast wel eens voorbij zien komen op Pinterest of in de magazines; prachtige houten baden of wastafels. Vroeger was een houten bad heel gewoon; men waste zich in een houten wastobbe. Een ouderwetse wastobbe is niet meer nodig, tegenwoordig zijn er genoeg mooie houten ligbaden op de markt. Ook kan u ander badkamermeubilair zoals de wastafel, het werkblad en badkamerkasten van hout gebruiken.

3. Houten wanddecoratie

In plaats van een standaard houten lambrisering kan u ook kiezen om één muur te bekleden met decoratieve wandpanelen van hout. Als u de overige muren voorziet van een neutrale kleur muurverf, legt u hiermee een prachtig accent op de natuurlijke uitstraling van de muur met hout.

4. Houten woonaccessoires

Laatst schreven we al over de houten woonaccessoires. Ook in de badkamer kunnen deze woonaccessoires mooi staan. Denk hierbij aan authentieke houten vazen en beelden. Woonaccessoires specifiek voor de badkamer zijn tegenwoordig ook vaak in hout verkrijgbaar, zoals een houten dress boy om uw kleding op te hangen of een houten badmat in plaats van een vloerkleed.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?