Skip to main content

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Gepost op 04 januari 2023

Ben je klaar om jouw vloeren een make-over te geven? Een laminaatvloer leggen is een betaalbare manier om elke kamer op te knappen. Maar voordat je begint, moet je berekenen hoeveel laminaatvloer je nodig hebt om de ruimte goed te bedekken. Dit is wat je moet weten over het berekenen van de hoeveelheid laminaatvloer die nodig is voor jouw huis.

De kamer opmeten

De eerste stap om te berekenen hoeveel laminaatvloer je nodig hebt, is het opmeten van de afmetingen van de kamer waar het gelegd zal worden. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een meetlint. Houd rekening met alle hoekjes en gaatjes die de totale oppervlakte kunnen beïnvloeden.

Vierkante voet berekenen

Zodra je de afmetingen van elke muur hebt gemeten, vermenigvuldigt je ze met elkaar om de vierkante voet van de kamer te krijgen. Als je kamer bijvoorbeeld 12 voet bij 14 voet is, dan is de oppervlakte 168 (12 x 14 = 168). Trek hiervan af de ruimte die geen laminaatvloer nodig heeft, zoals kasten of nissen.

Bijvoorbeeld, als je kast 4 voet bij 2 voet is en je alkoof 6 voet bij 3 voet, dan is de gecombineerde oppervlakte 30 (4 x 2 = 8; 6 x 3 = 18; 8 + 18 = 30). Trek dit getal af van de totale oppervlakte van jouw kamer en je komt tot de hoeveelheid laminaatvloer die moet worden gekocht voor de installatie (168 – 30 = 138).

Laminaat kopen

Gefeliciteerd! Je hebt antwoord op je vraag “hoeveel laminaat heb ik nodig?”. Nu is het tijd om het aan te schaffen! Nu ben je klaar om de laminaatvloer te kopen. Fabrikanten ontwerpen hun producten meestal in standaardmaten, zoals panelen van een meter bij een meter of een meter bij een meter. Zorg ervoor dat je bij de aanschaf van je laminaatvloer rekening houdt met breedte- en lengtematen.

Of het nu gaat om een volledige woningrenovatie of slechts een kleine ruimte die opgefrist moet worden, het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer kan de uitstraling van een ruimte echt veranderen. Voordat je aan jouw project begint, moet je echter goed berekenen hoeveel laminaatvloer er nodig is om een succesvolle plaatsing zonder verspilling van materiaal of geld te garanderen. Met een zorgvuldige planning en nauwkeurige metingen in de hand is het leggen van een nieuwe laminaatvloer nog nooit zo eenvoudig geweest!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam