Skip to main content

Vloertegels voor de Woonkamer: Elegantie ontmoet Functionaliteit

Gepost op 19 oktober 2023

De woonkamer is vaak het hart van het huis; een plek waar gezinsleden samenkomen, gasten worden ontvangen en waar we ontspannen na een lange dag. De vloer speelt hierin een cruciale rol, niet alleen functioneel, maar ook esthetisch. Vloertegels zijn in toenemende mate een populaire keuze voor woonkamers. Waarom? Laten we dieper ingaan op de voordelen en mogelijkheden van vloertegels voor de woonkamer.

1. Diverse Stijlopties

Vloertegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen, formaten en materialen. Of je nu op zoek bent naar een luxueuze marmeren uitstraling, de warmte van houtlook tegels of een moderne betonlook, er is altijd een tegel die past bij jouw woonstijl.

2. Onderhoud en Duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van vloertegels is het gemak van onderhoud. Ze zijn bestand tegen vlekken, krassen en water, wat ze ideaal maakt voor drukke huishoudens. Regelmatig vegen of dweilen is vaak al voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien. Bovendien zijn tegels extreem duurzaam en behouden ze jarenlang hun schoonheid.

3. Allergievriendelijk

In tegenstelling tot sommige vloerbedekkingen houden tegels geen allergenen vast. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of astma.

4. Temperatuurregulatie

Tegels hebben het natuurlijke vermogen om koel te blijven in de zomer en warmte vast te houden in de winter, vooral wanneer ze worden gecombineerd met vloerverwarming. Dit draagt bij aan een comfortabele leefomgeving, ongeacht het seizoen.

5. Veelzijdigheid in ontwerp

Met vloertegels kun je creatief worden. Denk aan het combineren van verschillende tegels voor een uniek patroon, het creëren van een opvallend middelpunt of het spelen met de legwijze voor een dynamische look.

Tips bij het kiezen van vloertegels:

 1. Formaat: Grotere tegels kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl kleinere tegels of mozaïektegels interessante patronen kunnen creëren.
 2. Textuur: Kies voor antislip tegels, vooral als je kinderen of ouderen in huis hebt.
 3. Kleur: Lichtere tegels reflecteren licht en kunnen een kamer luchtig en ruim laten aanvoelen, terwijl donkere tegels warmte en gezelligheid kunnen toevoegen.
 4. Stijl: Zorg ervoor dat de stijl van je tegels overeenkomt met de algehele esthetiek van je huis voor een harmonieuze uitstraling.

Vloertegels voor de woonkamer zijn een combinatie van stijl en functionaliteit. Ze bieden een moderne, schone uitstraling en zijn tegelijkertijd duurzaam en onderhoudsarm. Met een overvloed aan ontwerpmogelijkheden kun je een ruimte creëren die zowel uitnodigend als uniek is.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam