Skip to main content

Zwart laminaat in huis

Gepost op 06 april 2022

Een laminaatkleur die onverminderd populair blijft in interieurland is zwart laminaat. Het tijdloze en natuurlijke karakter van het zwarte laminaat dragen daar zeker aan bij. Maar die tijdloze en natuurlijke uitstraling betekent niet automatisch dat zwart laminaat ook voor elke kamer geschikt is. In deze blog drie punten om op te letten bij het kiezen van zwart laminaat.

1: De ruimtelijkheid

Over het algemeen zorgen donkere kleuren in een kamer ervoor dat de kamer kleiner lijkt, denk aan donkere muren of een donkere vloer. Maar je kan het ook omdenken. Een donkere vloer draagt namelijk ook bij aan een knusse en warme sfeer in de kamer. Wanneer je wilt kiezen voor zwart laminaat in de kamer, is het dus belangrijk om je bewust te zijn van het effect dat de zwarte kleur heeft op de ruimtelijkheid van de kamer en dat de zwarte kleur ook sfeerbepalend is.

2: Interieurmatch

Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat je nieuwe zwarte vloer wel past bij je interieurstijl. Komt de zwarte vloer te liggen in een kamer waarvan de muren al bewerkt zijn en waar al allerlei meubilair staat? Ga dan voor jezelf na of het zwarte laminaat de sfeer van de kamer niet aantast. Zwart laminaat is namelijk niet met elke interieurstijl te combineren. Wil je voor een luxere uitstraling gaan in de kamer, dan is zwart laminaat zeker een aanrader.

3: Kleurtesten door de dag heen

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van het zwarte laminaat, is het verstandig om eerst nog even wat kleurtesten uit te voeren. Vraag bij de vloerenboer om kleurstalen van het zwarte laminaat. Zo kun je, gedurende de dag, op verschillende momenten even kijken wat het licht van dat moment met het laminaat doet en met de rest van de kamer. Op die manier kun je ervaren of zwart laminaat op verschillende momenten van de dag er net zo mooi uit ziet als je in gedachte had.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam