Skip to main content

Welke vloerbedekking voor de trap?

Gepost op 17 augustus 2021

Naast de vloer in de woonkamer en keuken, is de trap een van de meest belopen vloeren in huis. Om je trap zoveel mogelijk te beschermen tegen slijtage, is het raadzaam om vloerbedekking op je trap aan te brengen. Net als je vloer, kan er op je trap ook verschillende soorten vloerbedekking aangebracht worden. In deze blog meer over die verschillende vloerbedekking voor je trap.

Tapijt

Tapijt is een van de meest gekozen vloerbedekkingen die worden aangebracht op de trap. Het voelt lekker zacht, er zijn talloze mogelijkheden, waardoor er altijd wel een tapijt is dat bij je interieur past en het is geluiddempend. Daarnaast is een van de voornaamste redenen van tapijt op de trap: uitglijden gebeurt een stuk minder in vergelijking met andere vloerbedekking. Maar tapijt op de trap heeft ook een keerzijde. Zo moet je kiezen voor een tapijt met een hoog slijtagegehalte, want door het vele op en neer lopen op de trap zal het tapijt snel(ler) slijten. Slijtageplekken zullen hoofdzakelijk alleen in het midden van de treden ontstaan, wat er niet echt mooi uitziet. Verder is tapijt lastig schoon te maken, omdat het aan de ene kant veel stof verzamelt, wat niet handig is als je allergieën hebt, en aan de andere kant omdat eventueel gemorst vocht lelijke plekken achterlaat. Tapijt op de trap heeft dus voor- en nadelen die goed tegen elkaar afgewogen moeten worden.

Vinyl

Vinyl is een goede keuze als je houdt van groot onderhoudsgemak. Het vinyl is makkelijk schoon te maken, kan wel tegen een stootje en is waterbestendig, waardoor je gemorst vocht in een handomdraai opruimt. Vinyl heeft als nadeel dat het geen warme uitstraling heeft, waardoor het vaak niet mooi past bij de rest van het interieur of lastig te combineren is met de rest van het interieur.

Hout

Hout is er in zoveel soorten en maten waardoor er altijd wel een houtsoort is die bij je interieur past. Landelijk, modern, strak, er is altijd wel een houtsoort voor jouw interieurstijl te vinden. Voordelen van een houten vloerbedekking op je trap zijn de volgende:

 • Wanneer goed onderhouden, gaat een houten trap jaren mee;
 • Ideaal voor mensen met allergieën;
 • Natuurlijke en warme uitstraling, passend bij elke soort interieurstijl.

Wanneer je hout gaat kiezen om je trap mee te bekleden, raadpleeg dan de eigenschappen van het hout. Niet elke houtsoort is namelijk geschikt als trapbekleding.

Er zijn dus verschillende soorten vloerbedekking mogelijk voor de trap. Welke je ook uiteindelijk kiest, laat je goed informeren over de voor- en nadelen. Zo heb je nog jarenlang plezier van je trap met vloerbedekking.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam