Skip to main content

Welke sfeer moet de vloer meegeven?

Gepost op 14 februari 2017

Een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe vloer laat leggen, of een andere toevoeging voor je huis, is nagaan wat voor sfeer het je kamer gaat geven.

Verschillende kleuren creëren verschillende sfeer effecten in een kamer. Degene die jij kiest moet afhangen van de sfeer die jij de kamer wilt meegeven.

De juiste vloerkleur of soort kan jou helpen je goed te voelen in je eigen huis. Elke vloersoort heeft veel soorten kleuren en designs. Daardoor is er voor elk persoon een perfecte vloersoort. Onderzoekers geven aan dat vloerkleuren een grote invloed hebben op je humeur.

Groen is een goede keuze is voor iemand die lang achter de computer zit. Blauw zorgt voor stabiliteit en kalmte. Natuurlijk zijn dit niet veel gebruikte kleuren voor vloeren. Hier een aantal voorbeelden van veelgebruikte, maar toch unieke kleuren voor houten vloeren:

Donker

Donker bruine tot zwarte kleuren voor je houten vloer brengen een natuurlijke schoonheid mee in huis. Donkere kleuren zorgen voor een zeer rustgevende en harmonieuze sfeer in de kamer. De donkere kleur zal een contrast geven met muren en meubels wat andere kleuren niet kunnen. Let op: Een zwarte vloer met een spier witte muur kan ook kil en ongezellig overkomen.

Roodachtig oranje

Rood is kracht. Het staat voor passie, fysieke energie en levenskracht. Rode kleuren voor bijvoorbeeld de muren kunnen een warme en intieme sfeer geven.  Oranje geeft ook een warm gevoel. Het maakt de kamer gezellig en open.

Beige

Deze kleur geeft een levendig gevoel. Het staat voor de zon, plezier en optimisme. Het laat een donkere kamer zonniger aanvoelen en creëert een rustige sfeer.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden. Neem een kijkje op onze website voor meer inspiratie. Of kom gerust langs bij een van onze showrooms voor advies.

lichte houten vloer
lichte houten vloer
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?