Skip to main content

Wat zijn de kosten van een nieuwe vloer?

Gepost op 28 mei 2022

Je gaat verhuizen en hebt nieuwe vloeren nodig. Of je huidige vloer heeft z’n beste jaren gehad en is versleten of de vloer is niet meer naar je smaak. Je bent klaar voor iets nieuws. Je gaat op stap om een vloer uit te kiezen, maar wat zijn de kosten van een nieuwe vloer eigenlijk? 

De aanschaf van een nieuwe vloer kan een aardig kostenplaatje met zich meebrengen. Je wilt natuurlijk voor de meest mooie en praktisch vloer gaan, maar je moet rekening houden met je budget. Het is belangrijk om je prioriteiten te bepalen. Je wilt niet voor onnodige eigenschappen betalen en uiteindelijk boven je budget uitkomen. 

kosten 

De vloer prijzen kunnen behoorlijk variëren. De kosten zijn afhankelijk van de vloersoort die je laat plaatsen, maar ook de vloeroppervlakte en leggen van de vloer hebben een invloed op de totaal kosten. Binnen elke vloersoort heb je ook weer verschillende prijsklassen. De kosten zijn afhankelijk van jouw behoeften en wensen. Een eenvoudig laminaat valt goedkoper uit dan een gedetailleerde houten vloer. Hoe specifieker, groter oppervlakte en meer eisen er zijn hoe meer kosten er zijn. Bepaal wat je prioriteiten zijn en oriënteer je goed. 

Kosten van een vloer inclusief leggen per m2

Om je een gevoel te geven van de verschillende kosten van vloeren zijn hier enkele prijzen voor vloersoorten per m2 inclusief het leggen. Een m2 aan laminaat is al beschikbaar vanaf 23,- euro per m2. Een houten vloeren daarentegen is vanaf 59,- euro beschikbaar per m2. Een tapijt is het goedkoopst met slechts 20,- euro per m2. Je kan veel verschil in de kosten maken met een juiste keuze type vloer. 

Extra kosten

Naast de kosten type vloer komen er ook andere extra kosten bij kijken. De onderhoud van een type vloer kan ook een verschil in kosten maken. Sommige vloersoorten vereisen meer onderhoud dan andere type vloeren. Informeer jezelf hier goed over. Je wilt in de toekomst niet voor onverwachte kosten te komen staan. Ook de keuze in het zelf leggen van de vloer of het professioneel laten leggen kan een verschil in de kosten maken. 

Het totale kostenplaatje

Het totaal aan kosten van een nieuwe vloer kan dus erg variëren. Hou er ook rekening mee dat een nieuwe vloer een lange termijn investering is. Het maken van goede beslissingen nu kunnen eventuele kosten in de toekomst voorkomen.  

Voor advies en mogelijkheden voor een vloer binnen jouw budget zijn staan wij altijd voor je klaar. We staan voor je klaar in onze showrooms of maak een afspraak.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam