Skip to main content

Verbeter de tractie van je houten vloer

Gepost op 15 januari 2017

Er is geen ontkomen aan dat een houten vloer tijdloos mooi, duurzaam, en makkelijk schoon te maken is. Een nadeel van de vloeren is echter het gemis aan tractie. Mensen haken hierom soms af bij een houten voer. Vooral op trappen en plekken zonder vloerkleden. De kans op slippen en uitglijden bij een trap is twee keer zo hoog dan bij een vloer zoals tapijt.

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de tractie te verbeteren van je houten vloer. Zonder dat je het uiterlijk van de houten vloer veranderd. Hier staan ze op een rijtje:

1. Maak gebruik van anti slip tape

Voor de trappen is dit misschien de beste oplossing. Wanneer het goed geïnstalleerd is verbetert het niet alleen de grip van de vloer. Het uiterlijk kan er ook positief op worden beïnvloed. Maar sommige mensen vinden het niet mooi bij de vloer passen. Kijk daarom zelf altijd goed of je dit wel wil. Er is echter een ander nadeel; het lijm onder de tape neigt het hout mee te trekken tijdens vervanging of verwijdering van de anti slip tape.

2. Gebruik trapbekleding

Een veel gebruikte methode om tractie op trappen te verbeteren is door gebruik te maken van trapbekleding zoals tapijt. Daarnaast geeft het nog steeds de allure van de houten vloer weer. Kies je voor deze optie? Dan is het nog steeds om de kleden vast te maken met speciale tape om de kleden op de plaats te houden. Het is ook een optie om de gehele vloer te bedekken met tapijt. Vaak kiezen mensen dan ook om een matje onder de trap te leggen. Zodat ook de tractie aan de voet van de trap verbetert. Sommige mensen houden van deze look. Jij niet? Dan is er nog een derde optie.

3. Anti-Skid coatingsystemen


Deze methode hoeft niet altijd je vloer te beschadigen. Ook hoeft het niet de sfeer en uiterlijk te beïnvloeden die een houten vloer meegeeft. Men maakt zich ook vaak zorgen dat deze methode de shine van de vloer afpakt. Er zijn echter enkele merken dat hiermee rekening houdt dat erg goed samen gaat met een mooie houten vloer.

Houten vloer en huisdieren

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?