Skip to main content

Top 4 redenen voor een houten vloer in huis

Gepost op 07 maart 2017

Mensen die zuinig doen met hun geld denken vaak niet snel aan een houten vloer. Het is vaak te duur of moeilijk te installeren. Het hangt echter af van jouw leefsituatie. Houten vloeren kunnen namelijk een goede investering zijn op lange termijn.

1. Houten vloeren zijn makkelijk schoon te maken en zijn duurzaam

Het is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt bij het aanschaffen van een nieuwe vloer; is het makkelijk schoon te maken?

Afhankelijk van wie er woont in jouw huis, kan het enorm belangrijk zijn. Denk aan kinderen en huisdieren. Stofzuigen of vlekken verwijderen kan veel tijd kosten. Met een houten vloer is dit vrij eenvoudig. Je hoeft hierbij alleen maar te vegen en te dweilen. Schoonmaken is een eitje met deze soorten vloeren.

Waarom een houten vloer in huis?
Houten vloer in huis

2. Houten vloeren verhoogt de waarde van jouw huis

Houten vloeren zijn zeker niet de goedkoopste opties voor een nieuwe vloer. Echter sta je met een houten vloer veel meer in het voordeel wanneer je jouw huis verkoopt. Veel mensen zullen de houten vloer als een groot voordeel zien. Het is duurzaam, makkelijk schoon te maken en zullen geen vlekken of geuren achterlaten van de vorige bewoners. Omdat houten vloeren makkelijk te matchen zijn met meubels, hoeven nieuwe bewoners hun meubels vaak niet te vervangen.

3. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar

Houten vloeren zullen nooit echt uit de mode gaan. Daarnaast zijn er elk jaar tal van nieuwe stijlen en kleuren.

Houten vloeren zijn er in vele verschillende uitvoeringen en kleuren. Perfect voor bijna elke denkbare stijl.

Zoek je iets dat vrijwel alles zal overeenkomen? Dan is een licht/donkerbruine vloer wellicht geschikt. Wil je het niet zo standaard en vind je aparte vloeren leuker? Er zijn vele exotische opties voor houten vloeren. Je hebt de optie om alle soorten stijlen en kleuren te kiezen. Na jaren kun je jouw vloeren een opknapbeurt  geven waardoor je de exacte kleur weer terug kan krijgen.

4. Hout kan makkelijk worden gerecycled

Bewust worden van het milieu wordt steeds belangrijker. Het is makkelijk te denken dat houten vloeren meewerken aan de ontbossing van de regenwouden. Het tegenovergestelde is echter waar. Kijk hiervoor goed naar waar je de houten vloer aanschaft. Martijn de Wit Vloeren hanteert het FSC keurmerk. Dit keurmerk zet zich in voor een beter milieu. Voor elke boom die gebruikt wordt, worden er meer geplant. Houten vloeren gaan daarnaast ontzettend lang mee. De productie kost vaak niet veel tijd en kost daarom weinig productie-energie als wij het vergelijken met andere vloeren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam