Skip to main content

Hoe je een houten vloer beschermd tegen het zonlicht

Gepost op 01 januari 2017

De meeste weten wel dat een houten vloer die regelmatig in contact komt met water gaat beschadigen. Het kan krimpen of vervormen wanneer de vloer vochtig blijft. Maar wist je ook dat (direct) zonlicht  een probleem kan vormen voor je houten vloer?

Natuurproduct

Men vergeet weleens dat een houten vloer een natuurproduct is. Heeft de zon invloed op de houten voer? Omdat de vloer ‘leeft’ heeft het zeker wel invloed op de vloer. Wanneer je de vloer te lang laat blootstellen aan de zon, zal het na een tijdje verkleuren. Dit komt door de ultraviolette straling in het zonlicht. Voor sommige mensen is dit geen slecht iets. Zij zien graag de natuurlijke kleuren van de vloer terug wat een gevolg is van zonlicht. Elk natuurlijk product, dus ook houten vloeren, zal verkleuring laten zien met de tijd mee. Er zijn echter een aantal maatregelen die je kunt nemen om het proces te vertragen. Wat moet je doen om zo lang mogelijk de kleur te behouden.

Natuurlijk heb je goed nagedacht over de kleur van je vloer en wil je deze kleur zo houden. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kan nemen om je vloer te beschermen tegen het zonlicht.

Maatregelen

Voor de hand liggend maar daarom niet minder belangrijk; beperk de hoeveelheid direct zonlicht op jouw houten vloer. Dit kun je eenvoudig doen door de goordijnen dicht te doen wanneer je het huis verlaat. Je tapijten en meubels verplaatsen van tijd tot tijd is ook geen slecht idee. Als de vloer dan verkleurd zal je geen donkerdere of lichtere vlekken krijgen op de vloer. De vloer behoudt hierdoor meer een vaste kleur.

Tegenwoordig zijn er ook producten op de markt voor de ramen dat ultraviolet licht tegenhoudt. Dit kan als een soort folie worden aangebracht. Verder kan je gebruik maken van luifels. Ook dit houdt zonlicht naar je raam tegen.

Lichte visgraatvloer voor een Scandinavisch interieur

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam