Skip to main content

Hoe hou je een houten vloer in topconditie?

Gepost op 30 december 2016

Een houten vloer heeft een grote levensduur en slijtvaste eigenschappen. Dit zijn vaak de kenmerken waardoor houten vloeren veel worden verkocht. Echter, houten vloeren gaan enorm lang mee wanneer deze ook goed onderhouden worden. Onderhoud voor houten vloeren is niet veel werk. Het is slechts een kwestie van de juiste technieken en producten gebruiken.

Wees slim

Wanneer je houten vloer geplaatst is, is het handig om te kijken naar eventuele beschadigingen. Het is slim om al maatregelen te nemen om toekomstige schade te voorkomen of te verminderen. Viezigheid van buitenaf zijn grote boosdoeners. Het is daarom niet gek om een regel op te stellen dat je niet met schoenen naar binnen mag. Daarnaast is het handig vloermatten te plaatsen bij de deuren. Stoelen kunnen ook veel schade aan de vloer aanrichten. Viltjes is hiervoor een goede oplossing. Til andere meubels altijd goed op wanneer je het verplaatst. Dit voorkomt ook krassen.

Schoonmaken

Een ander aspect om je houten vloer in topconditie te houden is het schoonmaken. Een vloer met krassen heeft vaak te maken met stof dat is vast komen te zitten tussen de planken en krassen wanneer het schuift over de vloeren. Maak het daarom af en toe (niet te vaak) schoon. Gebruik daarbij niet teveel water.

topconditie1

Vlekken

Je voorkomt niet dat er wel eens wat morst op je houten vloer. Maar wanneer je het niet goed schoonmaakt, kan de vlek blijvend worden. De meest effectieve manier om vlekken te verwijderen is door het direct te doen. Hoe langer je wacht, hoe meer het in de vloer komt. Let ook goed op dat alles is weggewerkt na het schoonmaken.

Zelfs na je houten vloer perfect te hebben verzorgd en onderhouden, zal het na een aantal jaren toch serieuze aandacht nodig hebben. Lakken, oliën of waxen kan je houten vloer een nieuw leven in blazen. Het houdt de vloer een tijd weer schoon tegen vocht en vuil. Let wel op; kijk of je houten vloer voor de onderhoud geschikt is.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam