Skip to main content

Een kleine kamer groter laten lijken

Gepost op 16 februari 2017

Iedereen heeft een speciale kamer waar hij of zij uit wil rusten na een lange werkdag. Dit kan misschien je slaapkamer zijn, je woonkamer of je kantoorruimte. Ongeacht welke kamer het is, je wilt er kunnen relaxen.

Maar wat als de kamer te klein aanvoelt om te kunnen relaxen of te socialiseren? Als de kamer te klein aanvoelt kan dit er voor zorgen dat het zelden lukt om overdag goed uit te rusten. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Door een aantal design tips te volgen, kun je zelfs de kleinste kamer lichter en luchtiger laten voelen.

Kies je vloersoort bewust.

Kleur kan een grote invloed hebben op de totale uitstraling van de kamer. Hier speelt de vloer een grote rol in. Wanneer je de keuze krijgt om het type vloer te kiezen voor je kamer, probeer dan te gaan voor blekere, lichtere tinten. Hierbij zijn eik, beuk of esdoorn goede opties. Donkere kleuren maken de kamer weer kleiner. Lichte tinten geven een natuurlijke, open uitstraling aan de kamer.

Keep your colour scheme light

De kleur van je houten vloer is niet het enige waar kleur belangrijk is. Gebruik voor kleine ruimtes ook lichte kleuren voor zowel de muren als de meubels. Lichtere kleuren weerspiegelen meer natuurlijk licht en helpen een gevoel van openheid en ruimte te geven.

Wees creatief met je opslagruimte

In de meeste gevallen van een opgepropt gevoel in de kamer is rommel de oorzaak. Heb je al een kleine kamer? Zorg dan dat rommel zoveel mogelijk goed wordt opgeborgen. Gebruik ruimte waar rommel kan worden opgeborgen optimaal. Plan een dagje in waar je al de rommel goed opbergt. Je zult erachter komen dat heel veel niet meer nodig is en weg kan.

Gebruik spiegels

Een makkelijke optie om snel meer het gevoel van ruimte te creëren is het plaatsen van spiegels. Plaats deze strategisch. Door deze goed te plaatsen. Door de spiegels bijvoorbeeld naast je bed of tegenover de ramen te plaatsen, krijg je de illusie dat de ruimte groter is dan het in werkelijkheid is.

Interieur trend: blauw

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?