Skip to main content

Alles wat je moet weten over waterdicht laminaat

Gepost op 18 januari 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in een vochtige ruimte, zoals de badkamer of keuken, maar wil je wel iets anders dan tegels? Misschien is waterdicht laminaat dan wat voor jou. In deze blog vind je allerlei informatie over waterdicht laminaat. Lees snel verder!

Wat is waterdicht laminaat?

Waterdicht laminaat staat bekend onder meerdere namen voor hetzelfde product: laminaat dat waterdicht is. Waterdicht laminaat is op het oog ook niet te onderscheiden van gewoon laminaat, dus ben je op zoek naar waterdicht laminaat, dan moet je goed opletten bij de aanschaf of je daar wel echt mee te maken hebt. Maar wat maakt waterdicht laminaat nou waterdicht? Waterdicht laminaat is behandeld met een speciale coating op de naden van de planken. Deze coating is hard, sterk en vuilafstotend, en stoot dus ook water af. Dat maakt waterdicht laminaat bij uitstek geschikt voor de badkamer of keuken.

Voordelen en nadelen van waterdicht laminaat

Er zijn eigenlijk maar 2 nadelen te vinden bij waterdicht laminaat. Ten eerste is waterdicht laminaat duurder in aanschaf dan zijn gewone tegenhanger. Daarnaast is het aanbod qua waterdicht laminaat ook wat beperkter dan bij gewoon laminaat. Dat laatste hoeft natuurlijk geen probleem te vormen als er tussen het aanbod iets zit wat je aanspreekt.

              Dan komen we ook meteen aan bij de voordelen van waterdicht laminaat. Grootste voordeel: Je kan het waterdichte laminaat door je hele woning heen leggen. Zo ben je in één keer klaar met al je vloerbedekking leggen, plus: doordat je overal dezelfde vloer hebt liggen, zorg je voor eenheid en meer rust in de woning. Daarnaast hangen aan waterdicht laminaat dezelfde voordelen als aan gewoon laminaat: makkelijk te onderhouden, goed te leggen (let erop dat je zorgt voor de juiste ondervloer) en in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

Nieuwsgierig geworden naar waterdicht laminaat of zit je nog met vragen zoals welk prijskaartje hangt er nu aan? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoekje aan een van onze showrooms.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam