Skip to main content

5 mythes over houten vloeren schoonmaken

Gepost op 12 april 2017

Op internet zijn er veel misconcepties te vinden over hoe je een houten vloer schoonmaakt. Er zijn veel internetgebruikers die beweren dat een vloer moet worden schoongemaakt met met water en azijn. Dit lijkt misschien te werken. Het kan echter schadelijk zijn over een langere periode. In dit artikel helderen we deze dingen even op en geven wij je de feiten.

1. Azijn en water moet gebruikt worden voor houten vloeren

Het lijkt een goede combinatie voor de meeste mensen. Vooral omdat veel het al in de keuken hebben liggen. Maar azijn kan de vloer beschadigen. Gebruik een product dat wordt aangeraden door jouw vloerspecialist. Dus doe dit niet.

2. Vochtig dweilen is de beste manier om houten vloeren te reinigen

Water en hout mixen niet met elkaar. De vochtige dweil zal te veel water in de houten vloer laten trekken. Vocht kan de vloer doen laten krimpen, er kunnen spleten ontstaan en vlekken. Ook dit wordt niet aangeraden.

3. Stoomreinigers kunnen gebruikt worden op houten vloeren

Ook hier geldt dat water en hout niet samengaan. Veel houten vloer specialisten vertellen dat stoomreinigers niet geschikt zijn om te gebruiken op je houten vloer. Je zult er eerst niks van zien. Blijf je het echter aanhoudend gebruiken op je vloer dan kan de kleur van de vloer beschadigen.

4. Stofzuigers met een metalen kop kan gebruikt worden voor het reinigen van hardhouten vloeren

Stofzuigen wordt vaak aangeraden. Het houdt je vloer immers schoon en in topconditie. Maar gebruik het niet met een metalen kop! Door dit over de vloer heen en weer te verschuiven kunnen er krassen ontstaan. Gebruik daarom iets zachts eronder, geschikt voor houten vloeren.

5. Ik kan elk schoonmaakmiddelmiddel gebruiken, ook met ammoniak en olie

Ammoniak kan ook de kleur van de vloer verpesten. Olie kan zorgen voor een blijvende, lelijke, vlek. Hou het op schoonmaakmiddelen die een vloerspecialist jou aanraadt.

 

De beste manier om je vloer schoon te maken zonder het te beschadigen is door je in te laten lichten door de vloerspecialist. Bekijk de houten vloeren pagina om extra informatie te vinden over de onderhoud van je vloer. Mochten er verder nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op via telefoon, email of kom gezellig langs voor een bakje koffie.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam