Skip to main content

5 manieren waarop jij je vloer onbewust beschadigd

Gepost op 26 december 2016

Houten vloeren zijn over het algemeen sterk materiaal wat veel kan weerstaan. Veel mensen denken daarom dat je weinig rekening met de vloer hoeft te houden; dat het niet veel onderhoud nodig heeft. Hierdoor beschadigen veel bewoners onbewust hun eigen vloer. In dit artikel gaan we langs een aantal meest voorkomende no-go’s voor je houten vloeren.

De zon

In deze tijd van het jaar niet zo’n groot probleem. Het gaat hierbij vooral om donkere vloerkleuren. De kleur van je houten vloer heb je altijd bewust gekozen omdat het donkere walnoot kleur goed bij het huis past. Of omdat de donkere zwarte kleur het huis gezellig maakt. Zorg daarom dat deze kleuren goed worden beschermd tegen de zon. Het tast de kleur meer aan dan men vaak denkt.

licht

Scherpe objecten

Denk aan hoge hakken of de nagels van je hond of kat. Constante blootstelling aan dit soort scherpe objecten zal snel de conditie van de vloer verslechteren. Hou dit soort dingen dus goed in de gaten. Gebruik daarnaast viltjes voor de stoelen en til meubels altijd op wanneer je deze verplaatst. Het zijn slechts enkele voorbeelden die strepen en krassen op de vloer kunnen veroorzaken.

Stofzuigen; Gebruik het juiste onderdeel.

De meeste mensen kijken naar alle onderdelen die bij de stofzuiger komen. Gebruiken vervolgens de beste en ruimen de rest op om nooit weer te gebruiken. Het is handiger om ze allemaal te gebruiken voor verschillende plekken. De borstel is bijvoorbeeld het meest geschikt voor de houten vloer.

Stoomreiniger

Te veel water is slecht voor een houten vloer. Wanneer je een stoomreiniger gebruikt in plaats van een ‘normale’ dweil zorg dan dat het op de laagste stand staat en constant beweegt over de vloer. Wees erg voorzichtig bij stoomreinigers. Het beste is misschien het te ruilen met een standaard dweil.

Dit zijn slechts een aantal dingen (meest voorkomende) waarmee je onbewust je vloer beschadigd. Laat je altijd goed informeren en kijk online naar de beste manieren van onderhoud en verzorging voor je houten vloer.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam