Skip to main content

Wat is een PVC Vloer?

Gepost op 10 januari 2024

Wat is een PVC Vloer?

In de hedendaagse vloerenmarkt is PVC een term die je vaak tegenkomt. PVC vloeren, voluit Polyvinylchloride vloeren, zijn een populaire en veelzijdige optie voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Maar wat maakt PVC vloeren zo speciaal en waarom zijn ze zo populair? In dit artikel duiken we in de wereld van PVC vloeren om deze vragen te beantwoorden.

De samenstelling van PVC Vloeren PVC vloeren zijn samengesteld uit meerdere lagen polyvinylchloride, een type kunststof. Deze lagen omvatten meestal een stabiele, waterdichte kern, een fotorealistische afbeeldingslaag en een slijtvaste toplaag. Deze gelaagde structuur maakt PVC vloeren bijzonder duurzaam en resistent tegen dagelijkse slijtage.

De verschillende soorten PVC Vloeren Er zijn hoofdzakelijk twee soorten PVC vloeren: plak PVC en klik PVC. Plak PVC vloeren worden direct op de ondervloer gelijmd, wat zorgt voor een stabiele en duurzame vloer. Klik PVC vloeren hebben een vergrendelingssysteem waarmee ze aan elkaar geklikt worden, vergelijkbaar met laminaat, waardoor ze zwevend gelegd kunnen worden.

Voordelen van PVC Vloeren

 1. Duurzaamheid en slijtvastheid: PVC vloeren zijn extreem duurzaam en bestand tegen krassen, deuken en vlekken. Ze zijn ideaal voor ruimtes met veel verkeer.
 2. Waterbestendigheid: Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is hun waterbestendigheid, wat ze geschikt maakt voor gebruik in keukens, badkamers en kelders.
 3. Onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Regelmatig vegen of dweilen is voldoende om ze schoon te houden.
 4. Veelzijdigheid in Design: PVC vloeren bieden een breed scala aan ontwerpen en patronen, van houtlook tot steen- en tegelontwerpen.
 5. Comfort en geluidsisolatie: Deze vloeren bieden een zacht en comfortabel loopoppervlak en hebben goede geluidsisolerende eigenschappen.

Toepassingen van PVC Vloeren Vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid zijn PVC vloeren geschikt voor vrijwel elke ruimte. Ze zijn populair in woonhuizen, maar ook in commerciële ruimtes zoals winkels, kantoren en hotels.

Milieu-impact van PVC Vloeren Hoewel PVC vloeren enkele milieuoverwegingen hebben vanwege het gebruik van kunststof, zijn veel fabrikanten zich bewust van deze problematiek en bieden ze milieuvriendelijkere opties aan, zoals PVC vloeren met een hoger percentage gerecyclede materialen.

PVC vloeren combineren duurzaamheid, stijl en praktische bruikbaarheid, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Met hun waterbestendigheid, onderhoudsgemak en brede scala aan ontwerpmogelijkheden, bieden PVC vloeren een moderne en functionele vloeroplossing voor elke ruimte.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam