Skip to main content

PVC Vloeren voor nieuwbouwhuizen: Mooi, duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Gepost op 28 maart 2024

In het hart van de moderne woninginrichting vinden we de PVC vloer – een keuze die zowel esthetisch als praktisch is voor elk nieuwbouwhuis. Met zijn ongekende duurzaamheid, veelzijdigheid in ontwerp en onderhoudsgemak, heeft de PVC vloer zich snel opgewerkt tot een favoriet onder huiseigenaren. In deze blog duiken we dieper in de wereld van PVC vloeren en belichten we de unieke voordelen die het biedt voor jouw nieuwbouwhuis.

Voordelen van PVC Vloeren voor Nieuwbouwhuizen

PVC vloeren blinken uit in veelzijdigheid en duurzaamheid, met een breed scala aan ontwerpen die de schoonheid van natuurlijk hout, steen, en tegels nabootsen – maar dan zonder de nadelen. Deze vloeren voegen niet alleen een visuele diepte toe aan elke ruimte, maar zijn ook uitermate geschikt voor drukbezochte ruimtes dankzij hun slijtvastheid en gemak in onderhoud. Bovendien werken ze uitstekend samen met vloerverwarming, een veelvoorkomend systeem in nieuwbouwhuizen, waardoor ze een comfortabele en warme basis vormen voor elk interieur.

Soorten PVC Vloeren en Afwerkingen

De keuze in PVC vloeren is ruim, met opties die passen bij elke stijl en voorkeur. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten PVC vloeren en hun afwerkingen, gepresenteerd in een duidelijke tabel:

Type PVC Vloer

Kenmerken

Afwerkingsopties

Lijm PVC

Perfect voor grote, open ruimtes; zeer stabiel.

Mat, Glanzend, Reliëf

Klik PVC

Eenvoudige installatie, ideaal voor doe-het-zelvers.

Mat, Glanzend, Reliëf, Houtlook

Loose Lay PVC

Minimale voorbereiding nodig, makkelijk te verwijderen

Mat, Textuur, Steenlook

Deze variëteit maakt het mogelijk om de perfecte vloer te kiezen die niet alleen past bij de stijl van je huis, maar ook bij je levensstijl en behoeften.

Installatie en Onderhoud

Hoewel PVC vloeren bekend staan om hun gebruiksgemak, is het belangrijk om de installatie correct uit te voeren voor het beste resultaat. Een vlakke, schone ondergrond en professionele installatie zijn cruciaal, vooral bij lijm PVC vloeren. Het onderhoud is gelukkig eenvoudig; regelmatig vegen en dweilen houden je vloer jarenlang mooi.

Combinatie met Vloerverwarming

De compatibiliteit van PVC vloeren met vloerverwarming is een groot voordeel. Deze vloeren geleiden de warmte uitstekend, waardoor je huis niet alleen warm, maar ook energie-efficiënt blijft.

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Kiezen voor een PVC vloer betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Vervaardigd met het oog op de toekomst, zijn deze vloeren niet alleen gemaakt om lang mee te gaan, maar zijn ze ook recyclebaar. Hun lage VOC-uitstoot draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

Stijladvies en Inspiratie

PVC vloeren bieden een wereld aan stijl mogelijkheden. Of je nu gaat voor een klassieke houtlook, een moderne betonlook of een speelse tegellook, er is altijd een PVC vloer die past bij jouw unieke smaak. Laat je inspireren door de talloze ontwerpen en patronen en creëer een thuis dat zowel stijlvol als praktisch is.

Met de juiste PVC vloer kan elk nieuwbouwhuis een persoonlijke touch krijgen die zowel de esthetische waarde verhoogt als een comfortabele leefomgeving creëert. Voor extra inspiratie, overweeg een bezoek aan een showroom om de verschillende opties in het echt te zien. Hier kun je de texturen voelen, de kleuren in verschillende lichtomstandigheden bekijken, en deskundig advies krijgen over hoe je jouw ideale vloer kunt kiezen en integreren in jouw interieur.

Kortom: PVC vloeren en nieuwbouw zijn de perfecte combinatie

De keuze voor een PVC vloer in je nieuwbouwhuis brengt een reeks voordelen met zich mee: esthetische veelzijdigheid, duurzaamheid, onderhoudsgemak, en niet te vergeten de compatibiliteit met vloerverwarming. Deze vloeren bieden een perfecte balans tussen functionaliteit en stijl, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk nieuwbouwhuis. Of je nu een liefhebber bent van de klassieke houtlook, de moderne betonlook, of een geheel eigen stijl hebt, er is altijd een PVC vloer die aan jouw wensen voldoet.

Nu je gewapend bent met deze kennis, nodigen we je uit om de volgende stap te zetten in het transformeren van je huis. Een bezoek aan onze showroom biedt je de unieke kans om onze uitgebreide collectie PVC vloeren in verschillende stijlen en afwerkingen te ontdekken. Onze deskundigen staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte vloer die niet alleen voldoet aan je esthetische voorkeuren, maar ook bijdraagt aan een duurzame en comfortabele leefomgeving.

Wacht niet langer om van je huis een thuis te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat je inspireren door de schoonheid en veelzijdigheid van onze PVC vloeren collectie. Samen zullen we de ideale vloeroplossing vinden die jouw nieuwbouwhuis transformeert in een droomhuis.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam