houten vloer

Zo blijft je houten vloer nieuw

Een houten vloer heeft een lange levensduur en slijtvaste eigenschappen. Deze kwaliteiten zijn de grote verkooppunten voor mensen, naast het mooie uiterlijk. Echter, houten vloeren blijven alleen mooi als ze goed onderhouden worden. Dit schrikt veel mensen af, maar dat hoeft niet. Houten vloeren onderhouden is niet moeilijk. Het hoeft ook niet voor gedoe te zorgen. Het gaat er om dat je de juiste technieken en spullen gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te treffen. Zo bescherm je je vloer op de lange termijn.

Wees slim

Als je een houten vloer hebt, moet je slim zijn en wat preventieve maatregelen nemen. Zo verminder je de kans op schade. Het eerste waar je zeker van moet zijn is dat de vloer goed verzegeld is. Dit beschermt de vloer tegen waterschade en slijtage. Je wilt ook dat de vloer zo min mogelijk wordt blootgesteld aan vuil en gruis. Het is slim om een geen schoenenbeleid in huis te hebben. Daarnaast kan het handig om vloermatten te plaatsen bij de deuren. Zo vang je het vuil op dat door schoenen naar binnen wordt gebracht. Het is ook een goed idee om stoelviltjes of viltdoppen onder het meubilair te plaatsen. Verder moet er nooit met het meubilair geschoven worden. Dit kan voor krassen en deuken op de vloer zorgen. Het meubilair moet altijd opgetild worden.

Hou het stof vrij en vermijd de dweil

Een andere belangrijk aspect om je vloer nieuw te houden is het schoonmaken. Een belangrijke factor die voor een doffe en beschadigde vloer zorgt, is het vuil en gruis dat tussen de spleten terecht komt. Dit krast de toplaag van de vloer. Ook is het gebruiken van een doorweekte dweil geen slim idee. Dit doet meer kwaad dan goed. Dit zorgt er voor dat de vloer er dof uitziet. Het enige wat je echt moet doen om je vloer schoon te maken. En het er als nieuw uit te laten zien is afstoffen. Je kunt ook een stofzuiger met een zachte borstel gebruiken.

Met behulp van deze tips zal je vloer er als nieuw uit blijven zien.

houten vloer

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!