Skip to main content

Voordelen van wollen vloerbedekking

Gepost op 26 juli 2021

Kamerbreed tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd, wint weer aan populariteit. Een logische ontwikkeling, want hoe lekker is het wel niet om met je blote voeten lekker rond te lopen terwijl je voeten verwend worden met een zachte ondergrond? Wollen vloerbedekking wordt gemaakt van 100% natuurlijk scheerwol. Hierdoor voelt wollen vloerbedekking ontzettend zacht aan. In deze blog komen de voordelen van wollen vloerbedekking aan bod.

Voordeel 1

Wollen vloerbedekking is vuil afstotend en stofwerend. Het heeft deze eigenschap omdat wol van zichzelf ook vuilafstotend is. Hierdoor blijven de stofdeeltjes aan de vloerbedekking kleven, in plaats van door het hele huis te gaan vliegen. Een keertje met de stofzuiger over je wollen vloerbedekking en weg is het stof.

Voordeel 2

Tapijt is de nummer 1 als het gaat om geluiddempende vloeren. Op die manier hebben de onderburen of bewoners een verdieping geen last van jou geren of gedans in de kamer. Daarnaast zorgt die geluiddempende werking er ook nog eens voor dat de akoestiek in huis behouden blijft, en dat vinden je buren links en rechts van je wel zo fijn.

Voordeel 3

Wollen vloerbedekking heeft een prachtige isolerende eigenschap, waardoor ze zacht en warm aanvoelt. Daarnaast houdt niet alleen warmte vast maar geleidt ze het ook erg goed. Dus wollenvloerbedekking in combinatie met vloerwarming is echt hemels voor je voeten. Zeker in de koude wintermaanden.

Voordeel 4

Wol heeft een brand vertragende werking. Je kan het vergelijken met mensenhaar. Haar, wanneer het in aanraking komt met vuur, zal verschroeien, maar dooft daarna ook gelijk uit. Wol heeft deze eigenschap ook. Daarna zal wol nooit branden als er per ongeluk een kaars op valt of een brand verspreiden er elders in huis brand of kortsluiting ontstaat. Dat maakt wollen vloerbedekking een zeer veilig product.

Voordeel 5

Wol heeft de bijzondere eigenschap dat het luchtzuiverend werkt. Zo hebben schadelijke gassen en dampen in ruimtes waar wollen vloerbedekking ligt geen kast. Daarnaast heeft wol ook een vochtregulerende werking waardoor schimmels geen kans maken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam