Skip to main content

(Vet)vlekken in je houten vloer? Zo verwijder je ze

Gepost op 30 mei 2020

Houten vloeren zijn vaak erg mooi. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren; voor ieder wat wils dus. Ook zijn ze goed schoon te houden, doordat je veel vlekken er makkelijk uit kunt krijgen. Is er een hardnekkige vlek of een vetvlek in je houten vloer terechtgekomen? Dan is het van belang dat je je goed inleest over hoe je deze vlek kunt verwijderen zonder dat er schade aan de houten vloer ontstaat. Lees verder om erachter te komen hoe je het beste (vet)vlekken in je houten vloer kunt verwijderen

Een vlek in je houten vloer, wat nu?

Als er recent een laag olie op de houten vloer is aangebracht, dien je de eerste paar weken daarna erg voorzichtig te zijn. De olie moet namelijk nog hard worden. In deze periode is er een grotere kans dat eventuele vlekken zich mengen met de olie. Dit is erg lastig uit de houten vloer te krijgen. Wees overigens ook voorzichtig met water in de eerste paar weken, aangezien de vloer in die periode extra gevoelig is. 

 

Vlekken in je houten vloer kun je meestal verwijderen door simpelweg te dweilen. Doe een beetje parketzeep door het water waarmee je gaat dweilen en zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt. Zwarte vlekken uit je houten vloer verwijderen lukt meestal prima door te dweilen, terwijl sommige vlekken, zoals vetvlekken, vaak een intensievere schoonmaaktactiek vereisen.

Vetvlekken in je houten vloer verwijderen

 

Bij heet vet is het van belang dat het vet niet in de houten vloer trekt. Is er zojuist heet vet op de vloer gevallen? Giet er dan meteen koud water overheen, zodat het vet stolt. Wacht er niet te lang mee om vet van je vloer te verwijderen, aangezien het anders een lelijke plek kan veroorzaken. Vetvlekken uit je houten vloer verwijderen kun je in sommige gevallen doen met water en vloerenzeep. Als het om een hardnekkige vetvlek gaat, kun je in plaats van vloerenzeep gebruik maken van intensiefreiniger.

 
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam