Skip to main content

Verschillende soorten PVC vloeren op een rijtje

Gepost op 23 december 2021

De afgelopen jaren zijn PVC vloeren steeds populairder geworden. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar ook voor het gebruik in woningen. Zo worden PVC vloeren ook steeds meer afgestemd op particuliere interieurs, zodat er altijd wel een PVC vloer bij zit die past bij jouw interieurstijl.

Voordelen PVC vloeren

PVC vloeren hebben ontzettend veel voordelen. Zo zijn PVC vloeren ontzettend makkelijk te leggen. Ze zijn geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en ontzettend slijtvast. Daarnaast heeft de PVC vloer tegenwoordig zoveel looks, dat die niet meer van het origineel te onderscheiden zijn: houten vloerlook, betonlook, gietvloer, noem maar op. En had ik al gezegd dat PVC vloeren ook nog eens vochtbestendig zijn, waardoor je ze zelfs in je badkamer of toiletruimte zou kunnen leggen? Maar dus ook gerust in je woonkamer, slaapkamer, keuken, de hal en welke ruimte dan ook? Klinkt ideaal toch?

Soorten PVC vloeren

We weten nu dat er verschillende soorten PVC vloeren zijn, met allerlei uitstralingen en looks mogelijk en dat er aan een PVC vloer eigenlijk alleen maar voordelen kleven. Maar welke soorten PVC vloeren zijn er dan vandaag de dag op de markt te vinden?

 • De meest bekende PVC vloer is het klik PVC. Deze PVC vloer is makkelijk te leggen door het kliksysteem en verkrijgbaar in verschillende lengtes, diktes, afmetingen en looks.
 • Vinyl is een PVC vloer die verkocht wordt in rollen. Deze vloer is verkrijgbaar in verschillende breedtes en in kleine ruimtes kan vinyl los, dus zwevend, gelegd worden. Voor het mooiste resultaat wordt egaliseren en verlijmen echter wel aangeraden.
 • PVC laminaat is een PVC vloer die gecombineerd is met laminaat. De bovenlaag van de vloer bestaat uit PVC, die wordt bevestigd op een laminaathoutlaag waarbij de onderste laag dan vaak gevormd wordt door kurk.
 • PVC stroken en/of PVC tegels zijn een PVC vloersoort die altijd verlijmd worden op de, vaak cement, ondervloer.
 • Als laatste heb je de zelfklevende PVC vloer. Deze PVC vloer is los te leggen op de ondervloer en hoeft dus niet verlijmd te worden. Net als laminaat is deze vloer in verschillende afmetingen te verkrijgen.

Nieuwsgierig geworden naar welke van de verschillende soorten PVC vloeren nu voor jou geschikt is? Mail of bel dan voor een adviesgesprek in één van onze showrooms.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam