Skip to main content

Tips om uw houten vloer nog langer mooi te houden!

Gepost op 22 maart 2019

Het is voor de meeste geen geheim meer dat houten vloeren meer onderhoud nodig hebben in vergelijking tot andere soort vloeren. Het goed onderhouden van de vloer is dan ook cruciaal voor de levensduur van een houten vloer. Houten vloeren staan bekend om de luxe uitstraling en het warme karakter. Wanneer u de vloer goed onderhoudt, gaat hij langer mee en blijft hij langer mooi. Maar hoe kunt u de vloer het beste onderhouden? In dit artikel leest u alles over het onderhouden van een houten vloer.

Stofzuigen

Wij adviseren u om uw vloer regelmatig te stofzuigen. Door middel van achtergebleven zandkorreltjes kunnen er namelijk kleine krasjes of kale plekjes in het hout ontstaan. Bovendien kunt u door regelmatig te stofzuigen de kans op schade aan de vloer beperken. Daarnaast, kunnen wij u ook aangeraden om regelmatig het vilt onder het meubilair te vervangen. Voornamelijk op plekken waar er vaak geschoven wordt, denk bijvoorbeeld aan de eetkamer stoelen, zien wij vaak krassen. Dit komt doordat het vilt naar verloop van tijd begint te slijten, hierdoor schuurt het voortdurend over de houten vloer. 

Dweilen

Misschien wat voor de hand liggender: maar ook dweilen is van groot belang. Wel willen we u hiervoor aanraden om een speciale zeep te gebruiken. Het schoonmaakmiddel dat u het beste kunt gebruiken hangt af van een paar factoren. Bijvoorbeeld of de vloer is afgewerkt met lak, olie of wax. Er zijn namelijk verschillende producten nodig voor de verschillende afwerkingen om de vloer schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. U kunt altijd bij ons terecht voor een passend advies.

  Tussentijds onderhoud

  Tenslotte, kunnen wij u aanraden om ook tussen de schoonmaakbeurten door de vloer wat aandacht te geven. Wanneer u huisdieren of kleine kinderen heeft, dan zult u merken dat er al weer snel zand of ander vuil verzameld rondom huis. Ook in de periodes tussen het schoonmaken is het dus belangrijk om te zorgen dat de vloer vrij is van zand. Hierdoor kunt u eventuele krassen  voorkomen. Gebruik regelmatig een swiffer of zachte bezem, binnen een paar minuutjes verwijdert u het vuil, en kunt u er zeker van zijn dat de vloer niet beschadigt.

  Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

   Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

   Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure   Martijn de Wit Vloeren Schagen
   Witte Paal 323
   1742 LD Schagen

   tel: 0224-291090
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Schagen:

   Maandag t/m vrijdag
   08.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

   Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

   Skoon 80
   1511 HV Oostzaan

   tel: 020-7220900
   info@martijndewitvloeren.nl

   Openingstijden Amsterdam:

   Dinsdag t/m vrijdag
   09.00 - 17.30 uur
   Zaterdag
   09.00 - 17.00 uur

    
   Heeft u een vraag?
   Neem contact met ons op:
   Mail

   WhatsApp

   Schagen

   Amsterdam